Toto je lepší než griliášky: 15-minutové oplatkové řezy bez pečení, vypadají i chutnají úžasně !

21931
Sdílejte

Dáme na sporák a za stálého míchání vaříme dokud se cukr zcela nerozpustí. Pak přidáme máslo, čokoládu a kakao.

Mícháme dokud se všechny suroviny nespojí. Nakonec přidáme ještě mleté ořechy , mleté sušenky a rumovou esenci.

Tuto hmotu navrstvíme na sušenky a pak ji opět přikryjeme vrstvou sušenek. Přiklopíme oplatkou s džemem, která tvoří poslední vrstvu řezů.

Řezy zatížíme vhodným závažím (například tácem, na kterou umístíme 2 krabice mléka) a odložíme do lednice na 2 – 3 hodiny.

Recept pokračuje na další straně

Mezitím si připravíme polevu na ozdobení.

Do hrnce si dáme nalámanou bílou čokoládu, přidáme smetanu a za stálého míchání necháme čokoládu rozpustit. Potom jí natřeme povrch řezů.

Stejně necháme se šlehačkovou smetanou rozpustit i tmavou čokoládu , kterou pak ozdobíme povrch řezů.

Odkrojíme okraj, nakrájíme a můžeme podávat. Přejeme dobrou chuť!

 

Kam dál?

Chutný a jednoduchý recept, který oživí váš jídelníček. Tato kuřecí prsa v jogurtové omáčce bude milovat celá rodina!

Nutellovo-Oříškový dezert pro všechny mlsné jazýčky!

Kdysi hodně pulární, dnes tak trochu zapomenuté. Tyto řízky jsou levnější než klasické a velmi chutné!

Oblíbená „ŠVÝCAŘSKÁ ROLÁDA“: Nechytají se na ni ani rolády z cukrárny!

Masové kuličky pečené společně s bramborami a zakysanou smetanou: Dobrota z 1 mísy!

Další články