Super rychlé a křehoučké jablečné sušenky. Vydrží čerstvé celý týden !

13126
Sdílejte

V misce si smícháme vejce s cukrem a špetkou soli.

Vyšleháme. Přidáme nakrájené změknuté máslo a opět prošleháme.


Přidáme prosátou mouku s práškem do pečiva, zamícháme do těsta.

Jablka si nakrájíme na drobné kostičky a zamícháme do těsta. Pracujeme lžící.

Následně z těsta formujeme pomocí dvou lžic jednotlivé sušenky na plech vyložený papírem na pečení.

Recept pokračuje na další straně

Pečeme ve vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů, dokud sušenky nejsou nahnědlé.

Upečené sušenky poprášíme moučkovým cukrem a když vychladnou, podáváme.

Video postup:

 

Kam dál?

Fantastický noční kuskusový salát – svěží, šťavnatý a plný chutí!

Nepečené vánoční kuličky – „zerbo“ a makové s marcipánem

Plněné ořechové perníčky s marmeládou a čokoládovou polevou

Benátský zákusek – jemný dezert s čokoládou, rumem, medem a višněmi!

Tradiční poklad z Moravy : Valašské frgále s hruškovou, makovou a tvarohovou náplní

Další články