Super rychlé a křehoučké jablečné sušenky. Vydrží čerstvé celý týden !

10646
Sdílejte

V misce si smícháme vejce s cukrem a špetkou soli.

Vyšleháme. Přidáme nakrájené změknuté máslo a opět prošleháme.


Přidáme prosátou mouku s práškem do pečiva, zamícháme do těsta.

Jablka si nakrájíme na drobné kostičky a zamícháme do těsta. Pracujeme lžící.

Následně z těsta formujeme pomocí dvou lžic jednotlivé sušenky na plech vyložený papírem na pečení.

Recept pokračuje na další straně

Pečeme ve vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů, dokud sušenky nejsou nahnědlé.

Upečené sušenky poprášíme moučkovým cukrem a když vychladnou, podáváme.

Video postup:

 

Kam dál?

Lehký dort Jaffa: Je ideální i pro děti, protože obsahuje spoustu vymačkané pomerančové šťávy

Úžasný vrstvený salát: Zkusila jsem ho jednou a od nynějška ho dělám na každou oslavu!

Moka roláda. Tento elegantní a lahodný dezert je ideální pro všechny milovníky kávy

Neuvěřitelně chutné čokoládovo-tvarohové muffiny

Tři saláty z červené řepy, které si můžete vychutnat po celý rok

Další články