Rychlý koláč s bohatou jablečnou náplní: Recept mé mámy – podaří se opravdu každému a výsledek si zamilujete !

13749
Sdílejte

Jeden z nich dáme na asi 30 minut do mrazničky.

Druhá se vyválí a dá na plech vyložený pečícím papírem .

Nezapomeňte také vystýlat boky formy.

Plech vložíme do trouby předehřáté na 170 stupňů Celsia a pečeme ho asi 15 minut.

Recept pokračuje na další straně

Mezitím si oloupeme jablka a nastrouháme je na hrubém struhadle. Potom přidáme půl hrnku cukru a skořici. Zalijeme přebytečnou jablečnou šťávu a přidáme strouhanku.

Vše pořádně promícháme.

Předpečené těsto necháme mírně zchladnout a rozložíme jablka. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, pak za stálého šlehání pomalu přidáváme cukr. Přidáme trochu citronové šťávy.

Na jablka dáme pěnu a mražené těsto nastrouháme na vrch. Jablečný koláč pečeme asi hodinu na 170 stupňů Celsia, dokud nebude Drobenka zlatohnědá.

Přejeme vám dobrou chuť! 🙂

Kam dál?

Lehký dort Jaffa: Je ideální i pro děti, protože obsahuje spoustu vymačkané pomerančové šťávy

Úžasný vrstvený salát: Zkusila jsem ho jednou a od nynějška ho dělám na každou oslavu!

Moka roláda. Tento elegantní a lahodný dezert je ideální pro všechny milovníky kávy

Neuvěřitelně chutné čokoládovo-tvarohové muffiny

Tři saláty z červené řepy, které si můžete vychutnat po celý rok

Další články