Jeden z nich dáme na asi 30 minut do mrazničky.
Druhá se vyválí a dá na plech vyložený pečícím papírem .
Nezapomeňte také vystýlat boky formy.
Plech vložíme do trouby předehřáté na 170 stupňů Celsia a pečeme ho asi 15 minut.
Recept pokračuje na další straně
Mezitím si oloupeme jablka a nastrouháme je na hrubém struhadle. Potom přidáme půl hrnku cukru a skořici. Zalijeme přebytečnou jablečnou šťávu a přidáme strouhanku.
Vše pořádně promícháme.
Předpečené těsto necháme mírně zchladnout a rozložíme jablka. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, pak za stálého šlehání pomalu přidáváme cukr. Přidáme trochu citronové šťávy.
Na jablka dáme pěnu a mražené těsto nastrouháme na vrch. Jablečný koláč pečeme asi hodinu na 170 stupňů Celsia, dokud nebude Drobenka zlatohnědá.
Přejeme vám dobrou chuť! 🙂