Pekelně dobré žebírka na česneku a medu s bramborovou oblohou: Díky této úpravě jsou extra šťavnaté a chutné !

2486
Sdílejte

Nejdříve si vylisujte česnek a smíchejte ho s hořčicí, medem, olejem, solí a pepřem.

Připravenou směsí pak potřete vepřová žebra z obou stran .


Potom si oloupejte a nakrájejte brambory, které rozmístěte po plechu, zda v zapékací misce. Nezapomeňte přidat nakrájenou cibuli.

Na všechno pak vyskládejte vepřové plátky.

Recept pokračuje na další straně

Vše zakryjte fólií a pečte, doku brambory nezměknou a vepřové masíčko nepustí dostatečnou šťávu .

Ke konci doporučujeme ještě odstranit fólii a dopéct cca 10-15 minut při vyšší teplotě.

Kam dál?

Nepečené vánoční kuličky – „zerbo“ a makové s marcipánem

Plněné ořechové perníčky s marmeládou a čokoládovou polevou

Benátský zákusek – jemný dezert s čokoládou, rumem, medem a višněmi!

Tradiční poklad z Moravy : Valašské frgále s hruškovou, makovou a tvarohovou náplní

Cuketové sendviče se šunkou a sýrem: Rychlá a snadná večeře z grilu i topinkovače!

Další články