Jednoduché famózní domácí rohlíky: Stokrát lepší, než ty z pekárny a voní až k sousedům!

5986
Sdílejte

Těsto by mělo zdvojnásobit svůj objem.

Znovu ho přeložte na pomoučený pracovní desku, posypte trochou mouky, prohněťte a opět odložte do mísy přikryté potravinářskou fólií.

Nechte opět kynout 30 minut na teplém místě. Potom přeložte na pomoučený pracovní desku.

Těsto rozřízněte přibližně na stejné části a každý kousek vyformujte do malého bochánky.

Přikryjte jejich potravinářskou fólií a nechte podkynout dalších 10 minut. Potom každý kousek vyválejte na placku a srolujte na rohlík.

Recept pokračuje na další straně

Rohlíky poklademe na plech pokrytý pečícím papírem, pocákáme trochou teplé vody a můžete je případně posypat sezamem.

Dokud se vám předehřeje trouba na 200 ° C nechte rohlíky přikryté bavlněnou utěrkou.

Pak je vložte do trouby a pečte asi 20 minut. Upečené rohlíky můžete pro hezčí vzhled potřít rozpuštěným máslem.

Přejeme dobrou chuť!

 

Kam dál?

Fantastický noční kuskusový salát – svěží, šťavnatý a plný chutí!

Nepečené vánoční kuličky – „zerbo“ a makové s marcipánem

Plněné ořechové perníčky s marmeládou a čokoládovou polevou

Benátský zákusek – jemný dezert s čokoládou, rumem, medem a višněmi!

Tradiční poklad z Moravy : Valašské frgále s hruškovou, makovou a tvarohovou náplní

Další články