Jednoduché famózní domácí rohlíky: Stokrát lepší, než ty z pekárny a voní až k sousedům!

5708
Sdílejte

20 g čerstvého droždí nebo 7 g sušeného

Recept pokračuje na další straně

Postup:

Do misky si dejte droždí, rozmrvte vidličkou, přidejte cukr a zalijte částí mléka. Dobře rozmíchejte a nechte 10 minut stát na teplém místě, aby se aktivoval kvásek.

Do sklenice s teplou vodou přidejte ocet a rozmíchejte. V samostatné míse smíchejte kilo mouky s kváskem, zbylým mlékem a octovou vodou.

Přilijte olej, osolte a prohněťte těsto. Pokud je to nutné, přidejte ještě trochu vody.

Když už těsto drží pohromadě , přeložte si ho na pomoučený pracovní desku a místě dokud není hladké asi 3 – 5 minut.

Mísu si vymažeme trochou oleje a přeložte do ní těsto.

Přikryjte potravinářskou fólií a nechte kynout 30 – 40 minut na teplém místě.

Recept pokračuje na další straně

Kam dál?

Lehký dort Jaffa: Je ideální i pro děti, protože obsahuje spoustu vymačkané pomerančové šťávy

Úžasný vrstvený salát: Zkusila jsem ho jednou a od nynějška ho dělám na každou oslavu!

Moka roláda. Tento elegantní a lahodný dezert je ideální pro všechny milovníky kávy

Neuvěřitelně chutné čokoládovo-tvarohové muffiny

Tři saláty z červené řepy, které si můžete vychutnat po celý rok

Další články