20 g čerstvého droždí nebo 7 g sušeného
Recept pokračuje na další straně
Postup:
Do misky si dejte droždí, rozmrvte vidličkou, přidejte cukr a zalijte částí mléka. Dobře rozmíchejte a nechte 10 minut stát na teplém místě, aby se aktivoval kvásek.
Do sklenice s teplou vodou přidejte ocet a rozmíchejte. V samostatné míse smíchejte kilo mouky s kváskem, zbylým mlékem a octovou vodou.
Přilijte olej, osolte a prohněťte těsto. Pokud je to nutné, přidejte ještě trochu vody.
Když už těsto drží pohromadě , přeložte si ho na pomoučený pracovní desku a místě dokud není hladké asi 3 – 5 minut.
Mísu si vymažeme trochou oleje a přeložte do ní těsto.
Přikryjte potravinářskou fólií a nechte kynout 30 – 40 minut na teplém místě.
Recept pokračuje na další straně