Jednoduché famózní domácí rohlíky: Stokrát lepší, než ty z pekárny a voní až k sousedům!

5649
Sdílejte

20 g čerstvého droždí nebo 7 g sušeného

Recept pokračuje na další straně

Postup:

Do misky si dejte droždí, rozmrvte vidličkou, přidejte cukr a zalijte částí mléka. Dobře rozmíchejte a nechte 10 minut stát na teplém místě, aby se aktivoval kvásek.

Do sklenice s teplou vodou přidejte ocet a rozmíchejte. V samostatné míse smíchejte kilo mouky s kváskem, zbylým mlékem a octovou vodou.

Přilijte olej, osolte a prohněťte těsto. Pokud je to nutné, přidejte ještě trochu vody.

Když už těsto drží pohromadě , přeložte si ho na pomoučený pracovní desku a místě dokud není hladké asi 3 – 5 minut.

Mísu si vymažeme trochou oleje a přeložte do ní těsto.

Přikryjte potravinářskou fólií a nechte kynout 30 – 40 minut na teplém místě.

Recept pokračuje na další straně

Kam dál?

Hrnkový koláč SE TŘEMI KRÉMY – neskutečná pochoutka, která se vám rozplyne na jazyku!

Křupavé ořechově-jablečné taštičky se skořicí a medem

Tradiční jablečník jako od babičky: Se šťavnatou nádivkou, křupavou drobenkou a vůní skořice!

Jahodový Stracciatella dezert

Lahodný a jednoduchý tvarohový koláč s malinami a želé – bez pečení

Další články