Velmi jednoduché vrstvené koláčky, s nimiž není téměř žádná práce a chutnají přímo božsky! Stačí vyválet, nakrájet a dát péct

16082
Sdílejte

Postup:

1. Prosejeme si 250 g mouky, přidáme sůl a jedlou sodu, pak promícháme. Následně přidáme i změklé máslo a rukama mícháme, dokud nevznikne vláčné těsto.

2. Zapracujeme smetanu, zabalíme těsto do igelitového sáčku a dáme do chladničky na 20 minut.

3. Prosejeme si 90 g mouky, přidáme cukr, změklé máslo a rukama vypracujeme drobivé těsto – drobenku.

4. Oddělíme bílek od žloutku a zvlášť si je vyšleháme vidličkou s 1 lžící vody.

Recept pokračuje na další straně

5. Těsto si vytáhneme z chladničky, vyválíme a potřeme bílkem. Posypeme drobenkou, přičemž si trochu odložíme, abychom mohli koláčky posypat ještě svrchu.

6. Takto připravené těsto svineme do rolky, potřeme ho žloutkem a nakrájíme na plátky silné asi 1 cm. Posypeme zbytkem drobenky.

7. Koláčky přendáme na plech pokrytý pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě na 180 ° C asi 35 – 40 minut.

Když jsou koláčky hotové, můžeme je servírovat.

Přejeme dobrou chuť!

zdroj : retete-usoare

Kam dál?

Plněné ořechové perníčky s marmeládou a čokoládovou polevou

Benátský zákusek – jemný dezert s čokoládou, rumem, medem a višněmi!

Tradiční poklad z Moravy : Valašské frgále s hruškovou, makovou a tvarohovou náplní

Cuketové sendviče se šunkou a sýrem: Rychlá a snadná večeře z grilu i topinkovače!

Nejlepší domácí chléb: 2 recepty, které si zamilujete!

Další články