Postup:
1. Prosejeme si 250 g mouky, přidáme sůl a jedlou sodu, pak promícháme. Následně přidáme i změklé máslo a rukama mícháme, dokud nevznikne vláčné těsto.
2. Zapracujeme smetanu, zabalíme těsto do igelitového sáčku a dáme do chladničky na 20 minut.
3. Prosejeme si 90 g mouky, přidáme cukr, změklé máslo a rukama vypracujeme drobivé těsto – drobenku.
4. Oddělíme bílek od žloutku a zvlášť si je vyšleháme vidličkou s 1 lžící vody.
Recept pokračuje na další straně
5. Těsto si vytáhneme z chladničky, vyválíme a potřeme bílkem. Posypeme drobenkou, přičemž si trochu odložíme, abychom mohli koláčky posypat ještě svrchu.
6. Takto připravené těsto svineme do rolky, potřeme ho žloutkem a nakrájíme na plátky silné asi 1 cm. Posypeme zbytkem drobenky.
7. Koláčky přendáme na plech pokrytý pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě na 180 ° C asi 35 – 40 minut.
Když jsou koláčky hotové, můžeme je servírovat.
Přejeme dobrou chuť!
zdroj : retete-usoare