Výhody mrkve
Mrkev zlepšuje zrak , je bohatá na beta-karoten, který se při konzumaci přeměňuje na vitamin A. V sítnici se vitamin A mění na rhodopsin – pigment, který pomáhá lépe vidět ve tmě. Kromě toho beta-karoten chrání před makulární degenerací (stav zahrnující různé oční choroby) a rozvojem katarakty. Mrkev je bohatá na antioxidanty , které chrání buňky pokožky a bojují proti volným radikálům. Pomáhá také při detoxikaci jater, léčbě akné a prevenci dehydratace.
Pokračování na další straně
Výhody jablek
Jablka pomáhají posílit srdce a uhasit žízeň. Jablečný ocet může zabránit tvorbě ledvinových kamenů. Studie prokázaly, že konzumace jednoho jablka denně může snížit výskyt kožních onemocnění. Podle brazilských vědců, jedno jablko před jídlem pomáhá ženám zhubnout o 33% rychleji , než kdyby ho nejedli. Obsahuje pouze 50 – 80 kalorií, protože je bez tuků a bez sodíku. Tyto plody jsou skvělým zdrojem vitamínů C, A a flavonoidů a také draslíku na podporu zdraví srdce.
Upozornění: Tento nápoj se nedoporučuje osobám s cukrovkou, průjmy, ledvinovými kameny a žaludečními problémy.