STOP migrénám, které vám ničí život: Už žádná ukrutná bolest hlavy, tato bylinka funguje lépe než léky!

2553
Sdílejte

Migréna patří mezi nejhorší bolesti. Díky pocitem bušení vám může být špatně od žaludku, vaše oči jsou citlivé na světlo a někdy je nemožné vůbec vstát z postele. Pokud máte tento opakující se problém a hledáte úlevu, rozmarýn může být pro vás tím správným řešením.

Přestože existuje mnoho léků, mohou mít vedlejší účinky a je dost možné, že vám ani nepomohou. Pokud se chcete zbavit bolesti a nezpůsobovat si další, vyzkoušejte tyto přírodní metody.

Rozmarýn je dřevitá bylina, která pochází z pobřeží Středozemního moře. Vyznačuje se omamnou vůní a jeho čistá chuť je žádaná při přípravě mnoha pokrmů. Tato bylina má úctyhodnou historii tak v kuchyni, tak díky svým léčivým vlastnostem a běžně se pěstovala v středověkých klášterních zahradách.

Uvolnění napětí pomocí této bylinky

Ačkoliv se může zdát, že existuje pouze jeden způsob, jak tuto bylinu využít v medicíně, ve skutečnosti je jich mnohem víc. Při migréně ji můžete rovněž využít různými způsoby a dnes vám představíme hned 9 způsobů, jak pomocí rozmarýnu zmírnit nesnesitelné bolesti hlavy.

1. Vložte ho do difuzoru

Difuzory jsou skvělým způsobem, jak si vychutnat výhody aromaterapie. Jednoduše vložíte pár kapek éterického oleje do nádoby a zapnete lampu. Mnoho studií dokazuje nesčetné výhody aromaterapie.

Pokračování na další straně

Když máte migrénu, pravděpodobně ležíte v tmavé místnosti se studeným obkladem na hlavě. Dejte si do místnosti i difuzor s rozmarýnem a sledujte, jak rychle vám bolest hlavy ustoupí.

2. Přidejte ho do koupele

Vyzkoušejte při migréně příjemný relaxační koupel. Přidejte 15 – 20 kapek rozmarýnového éterického oleje , větvičky čerstvého rozmarýnu a další bylinky do vany, abyste zmírnili bolesti.

3. Vypijte čaj

Bylinné čaje se v medicíně používají od nepaměti. Proto jednou z možností, jak si ulevit od bolesti hlavy, je i pití rozmarýnového čaje.

4. Natřete si spánky éterickým olejem

Esenciální oleje jsou skvělé v tom, že se dají jednoduše použít i na cestách. Olej jednoduše vtírejte krouživými pohyby do spánků a na spodní část krku. Budete překvapeni, jak rychle bolest hlavy ustoupí nebo zcela zmizí. Navíc olej krásně voní.

5. Vymíchejte si bylinnou mast

Přírodní léky a mastičky mohou být často poměrně drahé a proto máme pro vás tip, jak si vyrobit účinnou bylinnou mast doma. Kdykoliv pocítíte, že na vás jde migréna, mějte ji po ruce.

Pokračování na další straně

Kam dál?

Nedávná studie ukázala, že se lidem po nákaze covidem snížilo IQ. Jednotlivé mutace měly různé dopady

Téměř zapomenuté nemoci se hlásí v Česku o slovo : Mimo černého kašle i spalničky či svrab

V posledních letech se rakovina stále častěji objevuje u třicátníků. Nádory jsou u nich mnohdy agresivnější

„Epidemie“ srdečních selhání. Do roka po odchodu z nemocnice zemře každý pátý člověk po srdečním selhání, každý čtvrtý se k lékařům vrací do měsíce

V Česku je první dětská oběť černého kašle : Zemřelo několikatýdenní miminko

Další články