Prastarý recept na nejlepší plněné zelí od mojí tety ze Slovenska. Tento recept je cennější, než ledajaké hmotné statky !

45251
Sdílejte

2.Když máme náplň, připravíme si zelí. Celou hlávku ponoříme do vařící vody na pár vteřin a hned vyndáme. Ze zelí opatrně oddělujeme celé listy, které vložíme do stejné vody a povaříme asi 2 minuty (listy tak krásně změknou a bude se s nimi dobře pracovat).

3.Listy plníme směsí mletého masa a rýže – do každého listu dáme asi 1,5-2 lžíce náplně.

4.Na dno hrnce navrstvíme kysané zelí, uložíme plněné zelné listy jeden vedle druhého, tak, aby nám náplň nevypadla – nezapomeňte dobře zahnout i kraje.

5.Zalijeme vodou a dáme na plamen vařit asi na 10 minut. Potom přikryté necháme ještě v troubě dojít. Není potřeba mnoho času, stačí, aby se uvařilo masíčko.

Kam dál?

Výborné pečivo nasladko vám zpříjemní rána

Dýňovo-cuketové placky jsou ještě lepší než bramborové. Zlatavé, křupavé a chutné!

Výborné, kynuté buchty jako od babičky: Vaše děti je budou zbožňovat!

Nejchutnější tvarohové koláčky s ostružinami, jaké jsem kdy jedl!

Balkánská zeleninová pasta. Jednoduchá na přípravu, posílí žíly a pročistí játra!

Další články