Nedělejte brambory jen jako přílohu, toto je fantazie: Nejlepší plněné brambory pod sluncem, nahradí hlavní jídlo a za levný peníz sytá celá rodina !

4775
Sdílejte

Postup:

Vybereme si 3 větší brambory, omyjeme, osušíme, propícháme vidličkou a potřeme olivovým olejem. Osolíme, opepříme a vložíme do předehřáté trouby na 200 ° C asi na 1 hodinu. Mezitím si nasekáme pažitku nebo nať mladé cibulky nadrobno. Pak si nakrájíme slaninu na menší kousky, vložíme ji do pánve a osmažíme. Když jsou brambory upečené, odkrojíme z nich vrch, vydlabeme lžící a tyto kousky vložíme do mísy, kde je smícháme s máslem, nastrouhanou Mozzarellou, opečenou slaninou, nasekanou natí a smetanou (trochu strouhaného sýra a nať si odložíme na později).

Recept pokračuje na další straně

Osolíme, opepříme a vše promícháme. Nádivka je připravena a můžeme jí začít plnit brambory. Do každého bramboru navrstvíme náplň, zarovnáme a zasypeme strouhaným sýrem. Zapečeme asi 15 minut, dokud se sýr zcela nerozpustí. Můžeme ozdobit trochou pažitky a podáváme. Přejeme dobrou chuť!

Kam dál?

Výborné pečivo nasladko vám zpříjemní rána

Dýňovo-cuketové placky jsou ještě lepší než bramborové. Zlatavé, křupavé a chutné!

Výborné, kynuté buchty jako od babičky: Vaše děti je budou zbožňovat!

Nejchutnější tvarohové koláčky s ostružinami, jaké jsem kdy jedl!

Balkánská zeleninová pasta. Jednoduchá na přípravu, posílí žíly a pročistí játra!

Další články