Nakládané zelí dle staročeského receptu z Moravy si musíte ihned uložit: Tenhle recept byl objeven po 114 letech zakopaný v zemi ve flašce od vína !

12560
Sdílejte

3. Následně zelí a mrkev vložte do přibližně třílitrové skleněné nádoby.

4. Jednotlivé proužky na sebe rovnoměrně vrstvěte a zelí pravidelně prokládejte mrkví či další zeleninou.

5. Zeleninu na sebe klaďte co nejtěsněji, aby se jí do sklenice vešlo co nejvíce.

6. Následně přiveďte k varu dostatečné množství vody, takové, aby vám poté stačilo na zalití veškeré zeleniny, sklenice musí být plná až po hrdlo.

7. V horké vodě rozpusťte sůl a cukr a ještě horkým nálevem poté zeleninu ve sklenice přelijte. Sklenici pevně uzavřete a vložte do chladu a temna.

Kam dál?

Lahodný a jednoduchý tvarohový koláč s malinami a želé – bez pečení

Dort Kinder bez pečení, který si zamilují malí i velcí!

Koláčky z listového těsta. Jsou velmi oblíbené na švédských stolech, u pekařů nebo jako rychlá svačinka mezi jídly

Zapomeňte na kupované zmrzliny! Tato domácí zmrzlina je jednoduchá, rychlá a neskutečně lahodná

Lahodné, nadýchané a ovocné: Vyzkoušejte meruňkové kostky jako z cukrárny!

Další články