Nakládané zelí dle staročeského receptu z Moravy si musíte ihned uložit: Tenhle recept byl objeven po 114 letech zakopaný v zemi ve flašce od vína !

12798
Sdílejte

3. Následně zelí a mrkev vložte do přibližně třílitrové skleněné nádoby.

4. Jednotlivé proužky na sebe rovnoměrně vrstvěte a zelí pravidelně prokládejte mrkví či další zeleninou.

5. Zeleninu na sebe klaďte co nejtěsněji, aby se jí do sklenice vešlo co nejvíce.

6. Následně přiveďte k varu dostatečné množství vody, takové, aby vám poté stačilo na zalití veškeré zeleniny, sklenice musí být plná až po hrdlo.

7. V horké vodě rozpusťte sůl a cukr a ještě horkým nálevem poté zeleninu ve sklenice přelijte. Sklenici pevně uzavřete a vložte do chladu a temna.

Kam dál?

Těstoviny s kuřecím masem a parmazánem – hotové za 20 minut a tu omáčku ti budou všichni závidět!

Pekelně dobrý salát z chilli a cibule – bez chemie, ale s chutí, na kterou se nezapomíná!

Rychlá večeře z cukety – jednoduchá a skvělá

Nejlepší domácí rajčatová omáčka na těstoviny, pizzu i maso

Oblíbený letní salát bez majonézy: Osvěží a zasytí-hotový za chvilku!

Další články