Nakládané zelí dle staročeského receptu z Moravy si musíte ihned uložit: Tenhle recept byl objeven po 114 letech zakopaný v zemi ve flašce od vína !

11404
Sdílejte

3. Následně zelí a mrkev vložte do přibližně třílitrové skleněné nádoby.

4. Jednotlivé proužky na sebe rovnoměrně vrstvěte a zelí pravidelně prokládejte mrkví či další zeleninou.

5. Zeleninu na sebe klaďte co nejtěsněji, aby se jí do sklenice vešlo co nejvíce.

6. Následně přiveďte k varu dostatečné množství vody, takové, aby vám poté stačilo na zalití veškeré zeleniny, sklenice musí být plná až po hrdlo.

7. V horké vodě rozpusťte sůl a cukr a ještě horkým nálevem poté zeleninu ve sklenice přelijte. Sklenici pevně uzavřete a vložte do chladu a temna.

Kam dál?

Vánoční zákusek ČTYŘ CHUTÍ: vanilka, ořechy, kaštany a kakao! Je to opravdová pochoutka

Vánoční pečení: Lahodné išlerky, které nesmějí chybět ani u vás doma!

5 druhů Vánočního cukroví z jedné směsi! Pochutná si opravdu každý a za pár minut máte napečené na celé svátky

Domácí FERRERO kuličky! Jednoduchá dobrota na každý vánoční stůl…

Jak si vyrobit domácí máslo ? Chuť je božská : stačí 1 ingredience a 15 minut

Další články