Nakládané okurky patří k pokladům české kuchyně, skvěle oživí každé jídlo a často představují to nejlepší řešení, když nás tak zvaně honí mlsná, ale my zároveň nevíme, na co přesně vlastně máme chuť.
Pokud se je tedy právě teď chystáte nakládat, a udělat si tak zásoby na zimu, ještě počkejte, neboť okurky nejsou jedinou zeleninou, kterou lze naložit. Velmi chutnou pochoutkou je i nakládané zelí, které vám nejen dodá velké množství vitamínů, ale na rozdíl od okurek ho nemusíte sterilizovat za vysoké teploty.
Co budete potřebovat?
Na přípravu nakládaného zelí budete potřebovat jednu hlávku bílého zelí, půl kilogramu mrkve, jednu polévkovou lžíci soli, jednu polévkovou lžíci cukru a vodu. To je základní receptura, kterou lze ale oživit i přidáním dalších ingrediencí, například stroužku česneku, cibulí, paprikou, bobkovým listem a dalším kořením dle chuti.