Moravské zelňáky na plechu. Prastarý recept ze zelí, lepší jak bramboráky ! Stačí 1 hlávka zelí, 3 vejce a uzené maso

23838
Sdílejte

Postup:

1. Předvařené zelí scedíme, pokrájíme, dáme do mísy. Cibuli osmažíme na oleji.

2. Žloutky rozmícháme v mléce, z bílků ušleháme sníh. Uzené maso pokrájíme, umeleme strouhanku ze staršího pečiva. Nastrouháme česnek .

3. V míse smícháme zelí, uzené, strouhanku, muškátový květ, česnek, osmaženou cibuli, žloutky s mlékem a vše ochutíme solí a pepřem – do směsi můžeme přidat papriku, houby a také strouhaný sýr . Nakonec do směsi vmícháme tuhý sníh z bílků.

4. Dáme do připraveného pekáče, rovnoměrně rozetřeme a pečeme v předehřáté troubě na 190 stupňů dozlatova.

5. Podáváme s bramborovou přílohou. Lze jíst i vychladlé se zeleninovým salátem .

Já doporučuji před dopečením posypat sýrem, je to vynikající.

Přejeme vám dobrou chuť! 🙂

Kam dál?

ŠEHEREZADIN PUDING S PEČENÝMI JABLKY: Krémový dezert, který v kombinaci s tímto ovocem přináší FENOMENÁLNÍ CHUŤ!

Velikonoční jogurtové muffiny à la sázená vejce upečete bez vážení a chutnají naprosto famózně

Dokonalé pečivo: Vypracujte šťavnaté těsto s jogurtem, poté je naplňte špenátem a budete mít tu nejlepší večeři!

Famózní pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní. Jednoduchý recept, který zvládne i začátečník

Rychlý úžasný JABLKOVO-OŘECHOVÝ koláč – vyšleháme a vylijeme těsto na jablka!

Další články