Moravské zelňáky na plechu. Prastarý recept ze zelí, lepší jak bramboráky ! Stačí 1 hlávka zelí, 3 vejce a uzené maso

27915
Sdílejte

Postup:

1. Předvařené zelí scedíme, pokrájíme, dáme do mísy. Cibuli osmažíme na oleji.

2. Žloutky rozmícháme v mléce, z bílků ušleháme sníh. Uzené maso pokrájíme, umeleme strouhanku ze staršího pečiva. Nastrouháme česnek .

3. V míse smícháme zelí, uzené, strouhanku, muškátový květ, česnek, osmaženou cibuli, žloutky s mlékem a vše ochutíme solí a pepřem – do směsi můžeme přidat papriku, houby a také strouhaný sýr . Nakonec do směsi vmícháme tuhý sníh z bílků.

4. Dáme do připraveného pekáče, rovnoměrně rozetřeme a pečeme v předehřáté troubě na 190 stupňů dozlatova.

5. Podáváme s bramborovou přílohou. Lze jíst i vychladlé se zeleninovým salátem .

Já doporučuji před dopečením posypat sýrem, je to vynikající.

Přejeme vám dobrou chuť! 🙂

Kam dál?

Vánoční zákusek ČTYŘ CHUTÍ: vanilka, ořechy, kaštany a kakao! Je to opravdová pochoutka

Vánoční pečení: Lahodné išlerky, které nesmějí chybět ani u vás doma!

5 druhů Vánočního cukroví z jedné směsi! Pochutná si opravdu každý a za pár minut máte napečené na celé svátky

Domácí FERRERO kuličky! Jednoduchá dobrota na každý vánoční stůl…

Jak si vyrobit domácí máslo ? Chuť je božská : stačí 1 ingredience a 15 minut

Další články