Postup:
1. Předvařené zelí scedíme, pokrájíme, dáme do mísy. Cibuli osmažíme na oleji.
2. Žloutky rozmícháme v mléce, z bílků ušleháme sníh. Uzené maso pokrájíme, umeleme strouhanku ze staršího pečiva. Nastrouháme česnek .
3. V míse smícháme zelí, uzené, strouhanku, muškátový květ, česnek, osmaženou cibuli, žloutky s mlékem a vše ochutíme solí a pepřem – do směsi můžeme přidat papriku, houby a také strouhaný sýr . Nakonec do směsi vmícháme tuhý sníh z bílků.
4. Dáme do připraveného pekáče, rovnoměrně rozetřeme a pečeme v předehřáté troubě na 190 stupňů dozlatova.
5. Podáváme s bramborovou přílohou. Lze jíst i vychladlé se zeleninovým salátem .
Já doporučuji před dopečením posypat sýrem, je to vynikající.
Přejeme vám dobrou chuť! 🙂