Kvalitní potraviny za vlády komunistů? Podívejte se, jakými jedy nás krmili

24703
Sdílejte

Tyto zprávy jsou důležité hlavně pro nekuřáky, abstinentů, sportovně založené lidi a ostatní, kteří dbají o své zdraví, a přesto se u nich vyskytla např. rakovina tlustého střeva, nebo ucpávání tepen a cév, díky čemuž přišli o nohu. “Jak je to možné?” Ptají se. “Nekouřím, nepiju, zdravě jím, sportuji a mám takovou hroznou nemoc”.

Ano, toto vše jsou s velkou pravděpodobností následky nemluveným pravdy o tom, co se přidávalo do “kvalitních tuzemských výrobků” v dobách, kdy vládl režim, ve kterém všichni všechno všem dali a všichni měli všechno dohromady.

Zde si můžete přečíst o několika z nich:

Benzen
Dlouho po objevení byl považován za konzervační látku s vynikajícími účinky, proto se dával např. do hořčice. Dalším zkoumáním benzenu se zjistilo, že rozhodně nepatří mezi zdraví prospěšný; je klasifikován jako karcinogen skupiny 1 a způsobuje zejména leukémii a rakovinu plic.

Polychlorované bifenyly

Polychlorované bifenyly PCB začaly být hojně využívány jako aditiva v barvách a lacích ve třicátých letech v Americe, odkud se postupně rozšířily do celého světa. Opět vládl názor, že nijak neškodí lidskému zdraví ani přírodě.

Kam dál?

Zimní alergie může udeřit kdykoli. V některých situacích i zabít. Jak poznáte, zda se netýká i vás?

Imunolog odhalil, který vitamín nás nejlépe chrání před viry: Většina ho přehlíží, ale právě on hlídá naše zdraví

Nespíte dost? Tělo rychleji stárne a hrozí nemoci. Dospávání o víkendu problém nevyřeší, varují odborníci

Co (ne)jíst po šedesátce? Potraviny, které nesvědčí vašemu mozku!

Nechápala jsem, proč nemůžu usnout, mám pořád špatnou náladu a bolí mě hlava. Když mi lékař doporučil TOTO, všechny příznaky zmizely

Další články