Karamelový větrník z plechu: Takový zákusek nekoupíte ani v cukrárně, nejlepší recept !

32304
Sdílejte

Vodu rozehřejeme s máslem a solí, potom přidáme mouku a za stálého míchání vaříme na mírném ohni tak dlouho , až se těsto nelepí na vařečku ani na hrnec (mě to trvalo zhruba 10 minut).

Do vychladlé hmoty zašleháme po jednom vajíčka , každé řádně vymícháme a až potom dáme další.

Na dva plechy dáme pečící papír a naneseme těsto rozděleno na poloviny.

Dáme péct do předehřáté trouby na 200 ° C . Prvních 15 minut troubu vůbec neotvíráme, bubliny by splaskly. Pečeme asi 30-40 minut.

Je však třeba, aby povrch byl na dotek křupavější , protože jak chladne, trochu změkne.

Uvaříme 2 karamelové pudinky v 750 ml mléka a necháme vychladnout. Potom vyšleháme máslo s práškovým cukrem a postupně přidáváme uvařený vychladlý pudink.

Recept pokračuje na další straně

Dosladíme podle chuti .

Vyšleháme tuha šlehačku se ztužovačem a cukrem .

Na první plát naneseme karamelovou náplň a na ni rozetřeme ušlehanou šlehačku. Přiklopíme druhý plát a povrch polijeme karamelovou polevou.

Poleva:

Kam dál?

Lehký dort Jaffa: Je ideální i pro děti, protože obsahuje spoustu vymačkané pomerančové šťávy

Úžasný vrstvený salát: Zkusila jsem ho jednou a od nynějška ho dělám na každou oslavu!

Moka roláda. Tento elegantní a lahodný dezert je ideální pro všechny milovníky kávy

Neuvěřitelně chutné čokoládovo-tvarohové muffiny

Tři saláty z červené řepy, které si můžete vychutnat po celý rok

Další články