Karamelový větrník z plechu: Takový zákusek nekoupíte ani v cukrárně, nejlepší recept !

29703
Sdílejte

Vodu rozehřejeme s máslem a solí, potom přidáme mouku a za stálého míchání vaříme na mírném ohni tak dlouho , až se těsto nelepí na vařečku ani na hrnec (mě to trvalo zhruba 10 minut).

Do vychladlé hmoty zašleháme po jednom vajíčka , každé řádně vymícháme a až potom dáme další.

Na dva plechy dáme pečící papír a naneseme těsto rozděleno na poloviny.

Dáme péct do předehřáté trouby na 200 ° C . Prvních 15 minut troubu vůbec neotvíráme, bubliny by splaskly. Pečeme asi 30-40 minut.

Je však třeba, aby povrch byl na dotek křupavější , protože jak chladne, trochu změkne.

Uvaříme 2 karamelové pudinky v 750 ml mléka a necháme vychladnout. Potom vyšleháme máslo s práškovým cukrem a postupně přidáváme uvařený vychladlý pudink.

Recept pokračuje na další straně

Dosladíme podle chuti .

Vyšleháme tuha šlehačku se ztužovačem a cukrem .

Na první plát naneseme karamelovou náplň a na ni rozetřeme ušlehanou šlehačku. Přiklopíme druhý plát a povrch polijeme karamelovou polevou.

Poleva:

Kam dál?

Vánoční zákusek ČTYŘ CHUTÍ: vanilka, ořechy, kaštany a kakao! Je to opravdová pochoutka

Vánoční pečení: Lahodné išlerky, které nesmějí chybět ani u vás doma!

5 druhů Vánočního cukroví z jedné směsi! Pochutná si opravdu každý a za pár minut máte napečené na celé svátky

Domácí FERRERO kuličky! Jednoduchá dobrota na každý vánoční stůl…

Jak si vyrobit domácí máslo ? Chuť je božská : stačí 1 ingredience a 15 minut

Další články