Jemný dýňový nákyp s tvarohem. Jehož chuť nelze slovy vyjádřit

2616
Sdílejte

Postup :

Dýňovou dužinu dejte péct do trouby. Nechte 100 g dužiny na polevu, zbytek vyždímejte v několikavrstvé gáze. Vyždímanou dýni rozemelte v mixéru nebo ve strojku na maso. Přidejte 70 g cukru, kůru, 2 vejce, 1 polévkovou lžíci škrobu a dobře promíchejte.

Na mírném ohni povařte mák po dobu 15 minut. Potom vodu slijte a mák nechte oschnout.

V mixéru smíchejte tvaroh a 100 g cukru do soudržné hmoty. Potom do ní přidejte 2 vejce, 1 pol. lžíci škrobu a mák.

Pokryjte dno formy (nejlépe je použít otevírací) pečicím papírem a vymažte tukem. Vymažte rovněž po stranách a vysypte malým množstvím mouky. Postupně vkládejte po lžících střídavě tvarohovou a dýňovou hmotu.

Recept pokračuje na další straně

Kam dál?

Chutný a jednoduchý recept, který oživí váš jídelníček. Tato kuřecí prsa v jogurtové omáčce bude milovat celá rodina!

Nutellovo-Oříškový dezert pro všechny mlsné jazýčky!

Kdysi hodně pulární, dnes tak trochu zapomenuté. Tyto řízky jsou levnější než klasické a velmi chutné!

Oblíbená „ŠVÝCAŘSKÁ ROLÁDA“: Nechytají se na ni ani rolády z cukrárny!

Masové kuličky pečené společně s bramborami a zakysanou smetanou: Dobrota z 1 mísy!

Další články