Jemný dýňový nákyp s tvarohem. Jehož chuť nelze slovy vyjádřit

2641
Sdílejte

Postup :

Dýňovou dužinu dejte péct do trouby. Nechte 100 g dužiny na polevu, zbytek vyždímejte v několikavrstvé gáze. Vyždímanou dýni rozemelte v mixéru nebo ve strojku na maso. Přidejte 70 g cukru, kůru, 2 vejce, 1 polévkovou lžíci škrobu a dobře promíchejte.

Na mírném ohni povařte mák po dobu 15 minut. Potom vodu slijte a mák nechte oschnout.

V mixéru smíchejte tvaroh a 100 g cukru do soudržné hmoty. Potom do ní přidejte 2 vejce, 1 pol. lžíci škrobu a mák.

Pokryjte dno formy (nejlépe je použít otevírací) pečicím papírem a vymažte tukem. Vymažte rovněž po stranách a vysypte malým množstvím mouky. Postupně vkládejte po lžících střídavě tvarohovou a dýňovou hmotu.

Recept pokračuje na další straně

Kam dál?

Výborné pečivo nasladko vám zpříjemní rána

Dýňovo-cuketové placky jsou ještě lepší než bramborové. Zlatavé, křupavé a chutné!

Výborné, kynuté buchty jako od babičky: Vaše děti je budou zbožňovat!

Nejchutnější tvarohové koláčky s ostružinami, jaké jsem kdy jedl!

Balkánská zeleninová pasta. Jednoduchá na přípravu, posílí žíly a pročistí játra!

Další články