Jablečný vichr s čokoládou a zakysanou smetanou: Úžasně šťavnatý koláč z hrnečku – Nejlepší dezert z jablek !

20794
Sdílejte

Postup:

Jablka očistíme, nastrouháme nahrubo (cca 700g). V misce smícháme všechny suroviny : mouku, cukr, mléko, olej, vejce, skořicí, kakao (nemusíme), jedlou sodu, prášek do pečiva.


Přidáme i jablka a spojíme . Větší plech (cca30x40) si vyložíme pečícím papírem, vylijeme těsto a pečeme při teplotě 180 ° C přibližně 30 minut. Pokud máme menší plech, koláček bude vyšší, pečeme déle při nižší teplotě 170 ° C, aby se propekl.

Recept pokračuje na další straně

Po upečení ho potřeme libovolným džemem a polijeme rozpuštěnou čokoládou smíchanou se zakysanou smetanou.

Přejeme vám dobrou chuť! 🙂

Kam dál?

Hrnkový koláč SE TŘEMI KRÉMY – neskutečná pochoutka, která se vám rozplyne na jazyku!

Křupavé ořechově-jablečné taštičky se skořicí a medem

Tradiční jablečník jako od babičky: Se šťavnatou nádivkou, křupavou drobenkou a vůní skořice!

Jahodový Stracciatella dezert

Lahodný a jednoduchý tvarohový koláč s malinami a želé – bez pečení

Další články