Ohlásila se nečekaná návštěva. Za 15 minut připravila takové pohoštění, jaké nikdo nečekal. Nezbyla ani brambůrka! Udělejte si grilované bramborové květy i vy.

Sdílejte

Postup práce

Brambory dobře umyjte, neloupejte, zabalte do alobalu a poskládejte na plech. Rozpalte troubu na 180 °C, vložte plech s bramborami a pečte cca 25 minut. Poté brambory nařízněte nahoře do kříže a zespodu zmáčkněte, aby se pěkně otevřely.

Naříznuté brambory naskládejte opět na plech a grilujte při 220 °C cca 5 minut dozlatova.
Česnek očistěte a nakrájejte na plátky. Opečte ho nasucho, nebo grilujte dozlatova spolu s bramborami na plechu.

Grilované brambory podávejte ještě teplé s kopečkem majonézy, posypané česnekovými plátky a hrubozrnnou solí. Pokud chcete, opepřete dle chuti.

Grilované brambory ozdobené rozmarýnem potěší nejen žaludek, ale i oko.

Kam dál?

Nenáročné obložené vepřové kotlety pečené v troubě: Fantastické jídlo, které se hodí na běžný den, i na slavnostní stůl !

Mimořádně lehké a chutné slané pečivo se sýrem. Ideální k vínku, nebo jen tak když dostanete chuť na něco křupavého !

Stačí smíchat jen majonézu a mouku a máte základ na toto skvělé jídlo : Těsto naplňte chutnou kuřecí nádivkou a všichni u stolu se budou jen oblizovat !

Tohle je můj nejoblíbenější dezert : Je lehký, rychlý a super chutný !

Jednoduché, levné a dokonale křupavé hrnkové housky. Chutnají jako od pekaře !

Další články