Fantastický jablečný koláč s džemem: Přivítejte podzim touto pochoutkou z jablek, která si získá malé, i velké a navodí tu správnou atmosféru !

7358
Sdílejte

Postup:

Nastrouháme si kůru z citronu a citron odšťavníme. Jablka si očistíme, oloupeme a nakrájíme na tenké měsíčky. Jablka dáme do misky, zalijeme citrónovou šťávou a posypeme dvěma lžícemi cukru.

Do misky si rozklepneme vajíčka, přidáme cukr a šleháme do pěny. Během šlehání přidáme i citronovou kůru. Zašleháme olej a postupně po lžících zašleháváme i mouku.


Když zašleháme asi polovinu mouky, přilijeme mléko a pokračujeme s moukou. Nakonec zašleháme ještě kypřící prášek do pečiva. Nyní do těsta přimícháme polovinu jablek.

Recept pokračuje na další straně

Těsto nalijeme na plech pokrytý pečícím papírem. Povrch uhladíme a navrstvíme hromádky džemu.

Následně naskládáme druhou polovinu jablek, posypeme krystalovým cukrem a dáme péct do předehřáté trouby na 180 ° C. Pečeme přibližně 25 – 30 minut. Pomocí špejle nebo párátka vyzkoušíme, zda je těsto dobře upečené a koláč vyjmeme. Odstraníme pečící papír.

Koláč necháme trochu vychladnout a posypeme práškovým cukrem. Nakrájíme ho a můžeme podávat. Přejeme dobrou chuť!

Kam dál?

Výborné pečivo nasladko vám zpříjemní rána

Dýňovo-cuketové placky jsou ještě lepší než bramborové. Zlatavé, křupavé a chutné!

Výborné, kynuté buchty jako od babičky: Vaše děti je budou zbožňovat!

Nejchutnější tvarohové koláčky s ostružinami, jaké jsem kdy jedl!

Balkánská zeleninová pasta. Jednoduchá na přípravu, posílí žíly a pročistí játra!

Další články