Domácí pizza za pár minut: Křehká, šťavnatá a plná vitamínů. Recept, který zvládne každý začátečník. Pozvěte ke stolu i tchyni!

3117
Sdílejte

Plechy potřete olejem. Odpočinuté těsto si rozdělte na dva díly a přendejte na plechy. . Dlaně si potřete olejem a těsto několikrát přeložte přes sebe, otočte a vytvarujte do tvaru oválu. Přikryjte a opět nechte kynout, dokud se vám nerozehřeje trouba na 230 °C.

Mezi tím si nakrájejte rajčata, cuketu a olivy na plátky, cibuli na čtvrtky. Vykynuté těsto roztáhněte po celé ploše plechu. Vytvarujte vyvýšené okraje, potřete rajčatovým pyré obložte připravenou zeleninou a olivami. Podle potřeby posolte.

Kam dál?

Nepečené vánoční kuličky – „zerbo“ a makové s marcipánem

Plněné ořechové perníčky s marmeládou a čokoládovou polevou

Benátský zákusek – jemný dezert s čokoládou, rumem, medem a višněmi!

Tradiční poklad z Moravy : Valašské frgále s hruškovou, makovou a tvarohovou náplní

Cuketové sendviče se šunkou a sýrem: Rychlá a snadná večeře z grilu i topinkovače!

Další články