Ve velké míse si smíchejte mouku, kakao, prášek do pečiva a sůl. V samostatné misce si vyšleháme vejce s cukrem, zakysanou smetanou a olejem. Potom do vaječné hmoty přimíchejte suchou směs. Mixérem vyšlehejte do hladka. Formu pokryjte pečícím papírem a vylijte do ní těsto.
Pečte ve vyhřáté troubě na 200 ° C asi 12 – 15 minut. Po uplynutí doby pečení zkontrolujte těsto pomocí dřevěné špejle. Pokud je těsto dobře upečené, vytáhněte jej z trouby a nechte vychladnout. Otočte ho a pečící papír dejte opatrně dolů.
Boky zarovnejte nožem a těsto rozřízněte na 4 stejné části. Každou část polijte sirupem, který si připravíte následovně: 50 g cukru rozmíchejte v 100 ml vody a přiveďte k varu. Povařte asi 2 minuty a nechte vychladnout. Přidejte 2 lžíce koňaku.
Recept pokračuje na další straně
Připravte krém. Smíchejte kysanou smetanu, tvaroh, kakao a kondenzované mléko. Vypracujte do hladka.
Sestavte koláč. Na podnos dejte první plát těsta a potřete 1/3 krému. Potom přiložte druhý díl těsta, zlehka přitlačte a potřete opět 1/3 krému. Pokračujte tímto způsobem a pak odložte koláč do lednice.
Připravte si polevu. Máslo smíchejte s mlékem a přiveďte do varu. Do horké masy přidejte nalámanou čokoládu a míchejte, dokud se čokoláda zcela nerozpustí. Koláč polijte rovnoměrně polevou a nechte ztuhnout. Nakrájejte a podávejte.
Přejeme dobrou chuť!
zdroj : skarbnychka-retseptiv