Bezkonkurenčně nejlepší barevný těstovinový salát se zakysanou smetanou

21505
Sdílejte

Nejprve si uvařte klasickým způsobem ve mírně osolené vodě těstoviny. Pak je sceďte a vložte do velké mísy. Následně si očistěte a nadrobno nakrájejte veškerou zeleninu. Šunku můžete buď nastrouhat na struhadle nahrubo, nebo pokrájet na kostičky.

Tvrdý sýr si můžete buď nastrouhat, nebo nakrájet na kostky. Všechny suroviny vhoďte k uvařeným těstovinám, zakápněte zakysanou smetanou, majonézou, ochuťte solí, pepřem a dobře zamíchejte pomocí dvou vařeček.

Recept pokračuje na další straně

Servírování těstovinového salátu

Salát dejte před podáváním vychladit do lednice alespoň na hodinu. Přidat do směsi můžete prakticky cokoliv vám chutná ze zeleniny i uzenin. Perfektně vynikne v těstovinách i kukuřice, hrášek, nebo mrkev v nakládaném stavu. Pokrm osvěží i najemno nastrouhaná kyselá okurka.

Pokud držíte dietu, můžete nahradit klasické těstoviny těmi celozrnnými a majonézu i zakysanou smetanu zvolíte spíš s nižším obsahem tuku. Vegetariáni mohou vynechat šunku a docílí tak ideálního oběda, nebo rychlé večeře. Variace salátu jsou zkrátka jen na vašich chutích a preferencích. Přejeme vám dobré chutnání!

Kam dál?

Fantastický noční kuskusový salát – svěží, šťavnatý a plný chutí!

Nepečené vánoční kuličky – „zerbo“ a makové s marcipánem

Plněné ořechové perníčky s marmeládou a čokoládovou polevou

Benátský zákusek – jemný dezert s čokoládou, rumem, medem a višněmi!

Tradiční poklad z Moravy : Valašské frgále s hruškovou, makovou a tvarohovou náplní

Další články