Větrník jako dort: nejlahodnější dezert pod sluncem, lepší nemají ani v cukrárně !

14913
Sdílejte

Nejdříve si připravíme krém, uděláme ho nejdříve, aby stihl vychladnout.

Vajíčka rozmícháme s cukrem, kukuřičným škrobem, mlékem a vanilkovým cukrem.

Důkladně promícháme.

Přelijeme do hrnce a dáme vařit na plamen, uvaříme hustý pudink.

Složíme z plamene, přendáme do mísy a přikryjeme fólií, necháme vychladnout.

Odložíme bokem a připravíme si těsto.

Recept pokračuje na další straně

Do hrnce s hrubším dnem nalijeme mléko s vodou a přidáme máslo.

Přendáme na plamen , přikryjeme pokličkou a když se směs začne vařit, přidáme cukr, sůl a nakonec i mouku.

Za stálého mícháme, dokud nám nevznikne tuhé těsto , které neodlepuje od stěn.

Kam dál?

Fantastický noční kuskusový salát – svěží, šťavnatý a plný chutí!

Nepečené vánoční kuličky – „zerbo“ a makové s marcipánem

Plněné ořechové perníčky s marmeládou a čokoládovou polevou

Benátský zákusek – jemný dezert s čokoládou, rumem, medem a višněmi!

Tradiční poklad z Moravy : Valašské frgále s hruškovou, makovou a tvarohovou náplní

Další články