Postup zvládne každý
Nejprve si připravte cibuli. Oloupejte ji a nakrájejte na malé kostičky. Poté si v hrnci rozehřejte trochu oleje, přidejte cibulku a několik minut ji restujte do zlatova.
Dále přidejte mleté maso, které dochuťte solí, pepřem a tymiánem předtím, než se stihne v hrnci zatáhnout. Smažte jej, dokud není maso hnědé a sypké. Na závěr ještě přidejte nastrouhané mrkve a plechovku rajčat.
Celou směs přiveďte k varu a poté stáhněte plamen a duste po dobu dalších 30 minut.
Prozatím budete mít čas na přípravu brambor. Ty uvařte v osolené vodě a oloupejte.
Poté si brambory rozmačkejte do měkka a postupně k nim přidávejte horké mléko, dokud nevznikne hustá kaše. Tu můžete ještě dle chuti vylepšit solí a rozpuštěným máslem. Do hotové kaše přimíchejte nastrouhaný sýr.
Recept pokračuje na další straně