50 ml ovocné šťávy
Na potření:
500 ml smetany na šlehání
proseté kakao na posypání
Recept pokračuje na další straně
POSTUP:
Vejce vyšleháme s cukrem, přidáme po lžících polohrubou mouku s kypřícím práškem, kukuřičný škrob, proseté kakao a spolu promícháme. Těsto dáme na vymazaný, moukou vysypaný plech o rozměrech 34 x 24 cm a ve vyhřáté troubě upečeme.
Tvarohová náplň: Tvaroh, bílý jogurt, vanilkový cukr, citrónovou šťávu, moučkový cukr spolu utřeme a do masy vmícháme želatinový ztužovač.
Recept pokračuje na další straně
Višňová náplň: Do hrnce dáme kompot i se šťávou, přilijeme griotku, ovocnou šťávu, přidáme v mléce rozmíchaný zlatý klas a spolu uvaříme.