Rádi kouzlíte báječné dobroty z mletého masa? Samozřejmě, že nejlepší je maso, které si umelete doma sami. Pokud nemáte mlýnek, nevadí. Běžte k řezníkovi, kde vám před vašima očima maso namelou. Inspirujte se tímto receptem a připravte z něho luxusní šťavnaté čevabčiči. Lahodné voňavé válečky, osmažená slaninka a koření chutnají s chlebem, hořčicí a cibulí. A nebo „po balkánsku“ s ajvarem a chlebovými plackami. Jak si je dáte vy?
Ingredience na 8-10 porcí
- 1 kg mletého masa
- 250 g slaniny
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 2 vejce
- hrst nakrájené čerstvé petrželové nati
- po 1 kávové lžičce majoránky, mletého kmínu, červené mleté papriky
- sůl, mletý pepř podle chuti
- olej
- 1 polévková lžíce vepřového sádla
- 1 kg brambor
- hořčice a cibule na ozdobu
Pracovní postup
Slaninu a cibuli nakrájejte na malé kostky. Rozehřejte vepřové sádlo a cibuli na něm krátce orestujte. Přidejte k ní slaninu a za častého promíchávání restujte dalších 5 minut. Přisypejte všechno sypké sušené koření a nadrobno nasekaný česnek. Dobře promíchejte a krátce orestujte.