Vzala mleté maso a smíchala ho se smaženou slaninou. Za 15 minut servírovala takovou lahodu, jakou rodina už dlouho nejedla.

3907
Sdílejte

Rádi kouzlíte báječné dobroty z mletého masa? Samozřejmě, že nejlepší je maso, které si umelete doma sami. Pokud nemáte mlýnek, nevadí. Běžte k řezníkovi, kde vám před vašima očima maso namelou. Inspirujte se tímto receptem a připravte z něho luxusní šťavnaté čevabčiči. Lahodné voňavé válečky, osmažená slaninka a koření chutnají s chlebem, hořčicí a cibulí. A nebo „po balkánsku“ s ajvarem a chlebovými plackami. Jak si je dáte vy?

Ingredience na 8-10 porcí

  • 1 kg mletého masa
  • 250 g slaniny
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2 vejce
  • hrst nakrájené čerstvé petrželové nati
  • po 1 kávové lžičce majoránky, mletého kmínu, červené mleté papriky
  • sůl, mletý pepř podle chuti
  • olej
  • 1 polévková lžíce vepřového sádla
  • 1 kg brambor
  • hořčice a cibule na ozdobu

Pracovní postup

Slaninu a cibuli nakrájejte na malé kostky. Rozehřejte vepřové sádlo a cibuli na něm krátce orestujte. Přidejte k ní slaninu a za častého promíchávání restujte dalších 5 minut. Přisypejte všechno sypké sušené koření a nadrobno nasekaný česnek. Dobře promíchejte a krátce orestujte.

Odstavte, aby se koření nepřipálilo a nezhořklo. Nechte vychladnout.

Kam dál?

ŠEHEREZADIN PUDING S PEČENÝMI JABLKY: Krémový dezert, který v kombinaci s tímto ovocem přináší FENOMENÁLNÍ CHUŤ!

Velikonoční jogurtové muffiny à la sázená vejce upečete bez vážení a chutnají naprosto famózně

Dokonalé pečivo: Vypracujte šťavnaté těsto s jogurtem, poté je naplňte špenátem a budete mít tu nejlepší večeři!

Famózní pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní. Jednoduchý recept, který zvládne i začátečník

Rychlý úžasný JABLKOVO-OŘECHOVÝ koláč – vyšleháme a vylijeme těsto na jablka!

Další články