250 g pudingu
Recept pokračuje na další straně
Postup:
Jahody zbavíme stopek a nakrájíme na malé kousky. Do mísy si dáme všechny 4 vejce, přidáme cukr a sůl. Vyšleháme do nadýchané bílé pěny. Za stálého šlehání přidáme kůru z citronu a postupně přidáváme na střídačku mléko, olej a mouku. Nakonec přidáme prášek do pečiva. Do tohoto krémového těsta nyní přidáme jahody.
Dobře promícháme a nalijeme do formy o průměru 24 cm. Uvaříme si vanilkový pudink podle návodu a po lžících ho vrstvíme na těsto.
Pokračování na další straně
Vložíme do předehřáté trouby na 170 ° C a pečeme asi 40 – 45 minut. Po uplynutí této doby koláč vyjmeme a provedeme test párátkem. Když je koláč hotový, necháme ho mírně vychladnout a posypeme práškovým cukrem. Ozdobíme čerstvými jahodami a můžeme podávat. Přejeme dobrou chuť!
video