asi 350 g okapaných a vypeckovaných kompotovaných višní
500 g smetanového jogurtu
200 ml vaječného likéru
100 g moučkového cukru
8 plátků želatiny
200 ml smetany na šlehání
Na ozdobení:
300 ml smetany na šlehání
1 lžíce moučkového cukru
16 kávových zrn
100 ml vaječného likéru
Recept pokračuje na další straně
Postup:
1. Připravíme těsto: Ve větší míse vyšleháme vejce s cukrem do pěny. Během šlehání po lžících přidáváme 4 lžíce vlažné vody. V další misce smícháme mouku s kakaem a instantní kávou a tuto směs prosejeme na vaječnou pěnu. Lehce vmícháme.
2. Troubu vyhřejeme na 180/160 ° C. Dortovou formu vyložíme pečícím papírem. Naplníme připraveným těstem, povrch uhladíme. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme 25 až 30 minut. Upečený korpus necháme vychladnout.
Recept pokračuje na další straně