3. Do čokoládové směsi zašlehejte vejce a cukr a zlehka do ní zapracujte mouku s kypřicím práškem. Vlijte hladké těsto do připravené formy a pečte zhruba 1 hodinu. Zapíchněte do středu špejli a vytáhněte ji. Je-li čistá, těsto je upečené, pokud na ní ulpívají vlhké drobky, dopečte ho ještě chvíli. Upečený koláč vyjměte a nechte zchladnout ve formě.
4. Na polevu prošlehejte smetanový sýr, pivo a moučkový cukr dohladka. Zchladlý koláč vyklopte z formy, potřete polevou a ozdobte čokoládou – buď kostičkami, nebo ji nastrouhejte.
TIP: Čerstvý smetanový sýr můžete nahradit mascarpone s tvarohem či hustým bílým jogurtem v poměru 1 : 1. Vyšlehejte dohladka a oslaďte podle chuti.
zdroj : Fresh