S přelomovým objevem přišel tým vědců z Číny. Stačí trocha krve a za pár minut lze odhalit rakovinu

cancer cell made in 3d software

V posledních letech došlo k významnému pokroku v oblasti onkologické diagnostiky, což umožňuje lékařům identifikovat maligní onemocnění v jejich nejranějších fázích. Nedávný výzkum provedený týmem čínských vědců představuje průlom v rychlé diagnostice několika typů rakoviny, a to pouze na základě malých vzorků krve. Tato metoda, která využívá pokročilé algoritmy umělé inteligence, byla podrobně popsána v prestižním časopise Nature a naznačuje významný posun vpřed v ranném zjišťování rakoviny. Klíčové Aspekty Nové Diagnostické Metody.

Matka zastřelené studentky na filozofické fakultě vyčetla ministru vnitra Vítu Rakušanovi nedostatek empatie : „Necítím z vás úctu a respekt.“

V emocionálně nabitém prostředí parlamentního bezpečnostního výboru dochází k intenzivní diskusi o vyšetřovací komisi v souvislosti s prosincovou střelbou na Pražské filozofické fakultě. Matka jedné z obětí, Lenka Šimůnková, na jednání otevřeně kritizovala ministra vnitra Víta Rakušana (STAN) za nedostatek empatie a obranu zasahujících policistů bezprostředně po tra*édii, což vyvolalo silné emoce jak u pozůstalých, tak u politických představitelů.V reakci na tuto kritiku ministr vnitra zdůraznil, že nikdy neporovnával svou zkušenost s hrůzou, kterou prožili pozůstalí, a vyjádřil hlubokou soustrast. „Nikdy jsem nesrovnával to, co jsem prožil já, s hrůzou, kterou jste prožili vy.

Na utajený pohřeb Josefa Laufera přišli jen úzká rodina a nejbližší přátelé : Zdeňka Trošku ovládly emoce, na konci zazněl potlesk

Jen úzký okruh rodiny a přátel se sešel ve čtvrtek, aby se rozloučil s významným českým umělcem Josefem Lauferem, jehož životní cesta nečekaně skončila po komplikacích, které nastaly během operace srdce v březnu 2020. Josef Laufer, který upadl do kómatu po operaci srdeční chlopně a po čtyřech měsících se částečně probudil, zůstal v bezvědomí až do své smrti. Přestože rodina doufala v jeho úplné uzdravení, to se již bohužel nedočkala.Pohřební ceremoniál se odehrál v krematoriu v motolské části Prahy a byl striktně neveřejný.

Soukup přijel pro dceru i s advokátkou, odjel bez ní. „Róza už je dva dny nemocná. „Dorazil s teploměrem, nepromluvil, jen Róze změřil teplotu a celé si to natáčel,“

Ve čtvrtek 24. dubna 2024 měl mediální podnikatel Jaromír Soukup převzít svou dceru Rozárku od její matky  Agáty Hanychové. Situace však nabrala nečekaný obrat. Přestože Soukup dorazil s advokátkou na určené místo a čas, odjel bez dítěte. Toto setkání bylo součástí předběžného opatření soudu, které stanovuje, že Soukup má právo trávit čas s dcerou v určité všední dny po dobu osmi hodin.Agáta Hanychová den předem informovala, že jejich dcera je nemocná, což zdůvodnila teplotami kolem 39 stupňů Celsia a léčbou u lékařky.

Agáta Hanychová bude mít dvojčata. Z ruky jí to vyvěštil zpěvák Jan Bendig

Jan Bendig, známý český zpěvák, se nedávno objevil jako host v podcastu „Agáta a Ornella show“, kde předvedl své schopnosti věštění z ruky, které zdědil po své prababičce. Tento rodinný dar mu umožnil nahlédnout do budoucnosti Agáty Hanychové, známé české influencerky, která se proslavila nejen svou mediální přítomností, ale i osobním životem, který často poutá pozornost veřejnosti.Rodinné kořeny a věštění.Jan Bendig vyrůstal v rodině, kde bylo věštění a kouzlení bráno jako součást každodenního života. Jeho prababička byla údajně obdařena mimořádnými schopnostmi, které využívala k pomoci své rodině.

Po útoku dvou pitbulů zemřelo na jihu Itálie patnáctiměsíční dítě

V pondělí ráno došlo k nešťastné události nedaleko města Salerno v jižní Itálii, kde bylo patnáctiměsíční dítě zabito dvěma pitbully. Útok se stal v obci Campolongo, která spadá pod město Eboli. Dle vyjádření starosty Maria Conte, bylo dítě doslova vytrženo z náručí svého strýce, který ho v tu chvíli držel, a následně bylo napadeno a pokousáno. Matka dítěte se pokusila zasáhnout, aby svého chlapečka ochránila, avšak byla při tom sama zraněna. Přestože její zranění nejsou život ohrožující, musela být lékařsky ošetřena. Psi, kteří zaútočili, nebyli majetkem rodiny dítěte, ale patřili jiné rodině bydlící ve stejném obydlí.

Česko přispívá na sbírku rodině navigátorky rallye Krejčíkové. Rodina věnovala většinu svých financí na závodění a nemají peníze ani na pohřeb

Dne 24. dubna 2024 se česká rallye komunita stále vzpamatovává z nešťastné nehody, která si vyžádala život zkušené navigátorky Aleny Krejčíkové. Incident se odehrál na soutěži Rallye Šumava Klatovy, kdy řidič a zároveň manžel oběti, nezvládl své vozidlo Subaru Impreza a havaroval mimo trať u obce Strážov. Alena Krejčíková byla následně transportována letecky do Fakultní nemocnice Plzeň – Lochotín, kde ale svým zraněním podlehla. Mluvčí plzeňské záchranné služby Márie Svobodové uvedla, že Krejčíková utrpěla vážná zranění hlavy a byla v bezvědomí s zajištěnými dýchacími cestami.

Falešný kremeš připravený za méně než půl hodiny. Jednoduchý a rychlý dezert, kterému nikdo neodolá

Falešný kremeš, někdy známý také jako „pseudokremeš“, je oblíbeným dezertem, který může nabídnout podobný gastronomický zážitek jako tradiční kremeš, avšak často je připravován s odlišnými nebo alternativními ingrediencemi. Tento recept vychází z různých inspirací a je určen pro ty, kteří hledají jednodušší nebo rychlejší variantu tradičního kremeše.

Ingredience:

  • Těsto:
    • 1 balení listového těsta (zmrazeného nebo čerstvého)
  • Krémovej náplň:
    • 500 ml mléka
    • 1 vanilkový lusk (nebo 2 lžičky vanilkového extraktu)
    • 4 žloutky
    • 100 g cukru krystal
    • 40 g kukuřičného škrobu
    • 250 ml smetany ke šlehání
  • Povrch:
    • Cukr moučka na posypání
Tiscali Media, a.s. není provozovatelem webu woman.tiscali.cz a jeho obsah je pouze názorem redakce, se kterým se Tiscali Media, a.s. nemusí ztotožňovat.