Když jsem upekla tyto Berounské oboustranné koláčky, nezbyl na plechu ani jeden. Rodina si je nemůže vynachválit.

4341
Sdílejte
Postup:
Připravte si mísu a do něj rozdrobte droždí a pak přidejte 1 lžíci cukru a mouky, asi 50 ml mléka,které je vlažné a nechte vzejít kvásek. Pak přidejte žloutky, zbylý cukr včetně vanilkového, špetku soli, větší část mléka a mouky a vše se zpracujte dohromady. Nechte asi 15 minut odpočinout. Pak vlejte rozpuštěné vlažné máslo, citronovou kůru, zbytek mouky a mléka. Těsto znovu propracujte a nechte ho asi 45 minut kynout. Rozdělte ho na stejně velké kousky a ty rozdělte na kolečka o průměru asi 4 cm. Jejich spodní část potřete rozpuštěným vlažným sádlem a namočte je do makové náplně.Na plech si dejte pečící papír a na něj je vyložte a  nechte asi 15 až 20 minut dokynout . V koláčcích pak vytlačte důlek, naplňte je tvarohovou náplní, ozdobte rozinkou a vložte do trouby vyhřáté na 180 °C. Pečte asi 10 až 15 minut.
Tip: Tvaroh můžete zaměnit za makovou nebo povidlovou náplň.Dle uvážení.
Doba přípravy: 50 minut
Doba kynutí: 65 minut
Doba pečení: 15 minut
Dobrou chuť.

Kam dál?

Falešný kremeš připravený za méně než půl hodiny. Jednoduchý a rychlý dezert, kterému nikdo neodolá

ŠEHEREZADIN PUDING S PEČENÝMI JABLKY: Krémový dezert, který v kombinaci s tímto ovocem přináší FENOMENÁLNÍ CHUŤ!

Velikonoční jogurtové muffiny à la sázená vejce upečete bez vážení a chutnají naprosto famózně

Dokonalé pečivo: Vypracujte šťavnaté těsto s jogurtem, poté je naplňte špenátem a budete mít tu nejlepší večeři!

Famózní pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní. Jednoduchý recept, který zvládne i začátečník

Další články