Kabir Bedi, herec proslavený především rolí Sandokana. Vychovávala ho česká rodina. Finanční krize a smrt syna ho dostaly na dno

Kabir Bedi, indický herec proslavený především rolí Sandokana, má k České republice silný vztah, který sahá až do jeho dětství. V době, kdy mu bylo sedm let, se o něj starala česká rodina v Indii, zatímco jeho matka pracovala v Barmě. Svého syna po dobu své nepřítomnosti svěřila české rodině žijící v Indii, která se s láskou ujala Kabirovy výchovy. Na tetu Janu a jejího manžela herec často a rád vzpomíná a právě čas prožitý ve společnosti Čechů považuje za jedny z vůbec nejkrásnějších měsíců svého dětství.

Tisíce Slováků otrávil start hokejového MS : „Hanba Čechom.“ rozléhalo se areálem. Stovky lidí začaly naštvaně odcházet

Na začátku mistrovství světa v ledním hokeji, které se konalo v Praze a Ostravě, se organizátoři setkali s prvními problémy. Početní slovenští fanoušci, kteří se sešli ve fanzóně, aby sledovali úvodní zápas svého týmu proti Německu, byli překvapeni, když místo tohoto utkání viděli na obrazovkách přenos souběžného zápasu mezi Švýcarskem a Norskem. Tisíce fanoušků, kteří se těšili na společné prožití atmosféry zápasu, tak přišli o jeho začátek.

Proč jsme schopni riskovat život pro pěkné selfie ? Bizarní smrt kvůli fotkám

V dnešní době sociálních médií se často setkáváme s fenoménem, kdy lidé pro dosažení dokonalých selfie riskují nejen své zdraví, ale i životy. Tento trend může vést k vážným nebo dokonce tra*ickým následkům, včetně pádů z vysokých budov nebo útesů, a v extrémních případech i k úmrtím.Za tra*ickým koncem stojí často snaha vybočit z davu na sociálních sítích, což může vyvolávat intenzivní emocionální reakce srovnatelné s osobním uznáním. Psycholog Pavel Pařízek z portálu Terapie.cz vysvětluje, že adrenalin a vzrušení z fotografování v nebezpečných situacích mohou být pro některé jedince velmi lákavé.

Rodiny obětí z univerzity nedostanou odškodné pokud nepřiznají majetek

Vedení města Prahy se rozhodlo odškodnit rodiny obětí tra*édie, která se odehrála v prosinci na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy.Praha se snaží zmírnit trauma pozůstalých po střelbě tím, že nabízí vyplacení téměř půl milionu z Nadačního fondu, který město zřídilo. Jenže v žádosti o odškodnění chce vědět, zda má žadatel auto, byt či chatu, dluhy, půjčky nebo příjmy. Tento požadavek vyvolal mezi pozůstalými, rodiči obětí i odborníky rozhořčení, protože někteří z nich považují tento postup za ponižující a hrubý.

V České republice se připravuje novela, která má za cíl úplně zakázat tělesné tresty. Působí to částečně absurdně

V posledních letech se ve společnosti a legislativě objevuje stále větší tlak na úplné zakázání tělesných trestů aplikovaných na dětech. Dříve běžně akceptované metody, jako je například plácnutí po zadečku, již nejsou v mnoha zemích považovány za přijatelné a Česká republika směřuje stejným směrem. Navzdory tomu, že tradice a osobní zkušenosti některých rodičů mohou vnímat mírné tělesné tresty jako efektivní, moderní přístupy k výchově a řada odborných studií poukazují na negativní dopady jakéhokoli fyzického trestání.

Marian Jurečka se netají láskou k alkoholu : Na Moravě dáváme hanácký trojboj…pochlubil se

Marian Jurečka, známý svou přímočarostí a láskou k tradičním moravským zvyklostem, se nebojí veřejně mluvit o svém vztahu k alkoholu. V rozhovoru  vyprávěl o tom, co na Moravě nazývají „hanáckým trojbojem“. Tento výraz odkazuje na trojici oblíbených nápojů – pivo, víno a slivovici. Výběr nápoje podle něj závisí na situaci, jídle a společnosti.Jurečka se v rozhovoru dotkl i tématu zdanění tichého vína, které je nyní diskutované téma. Argumentuje, že by zavedení takové daně znevýhodnilo české výrobce oproti zahraniční konkurenci, kde taková daň není běžná, s výjimkou Francie, kde je tato daň symbolická.

6 způsobů, jak vyčistit náš domov od negativní energie…

Negativní energie je něco, co má v sobě mnoho lidí, v důsledku čehož ji směřují do místa, kde se nacházejí, a následně se nám všechno kazí.Mnozí z nás si už mnohokrát všimli, že po návštěvě přítele, známého, příbuzného, ​​kolegy se nám všechno pokazí. Několikrát je to způsobeno negativní energií, kterou má tento člověk v sobě.Negativní energie: obsazuje všechny prostory, ve kterých se tato osoba nachází.Nemusí si to uvědomovat, ale výsledkem je, že negativní energie je jako vzduch, šíří se všude. Ovládá prostory domu, proniká jím.

Výborná bábovka, které neodoláte. Pokud vyzkoušíte tuto, jinou už dělat nebudete!

Absolutní klasika českých moučníků – bábovka! Nechte si domov provonět sladkou bábovkou, které je tak prostá, běžná, ale nikdy ne obyčejná! Její tvar jakoby její jednoduchost a běžnost povznášel někam dál. Jediné co musíte udělat, je smíchat a vložit do formy. Pokud chcete, můžete přelít čokoládou, fantastická pochoutka!

Ingredience:
3 vejce
250 g moučkového cukru
1 bal. vanilkového cukru
250 ml smetany ke šlehání
250 g polohrubé mouky
1 bal. prášku do pečiva
1 lžíci kakaa

Tiscali Media, a.s. není provozovatelem webu woman.tiscali.cz a jeho obsah je pouze názorem redakce, se kterým se Tiscali Media, a.s. nemusí ztotožňovat.