Maso na povrchu křupavé a vevnitř šťavnaté: Tento tip na perfektní grilované maso by měl znát každý!

4227
Sdílejte

Grilujte maso správně podle těchto tipů a vaše grilování se stanou legendárními.

Vyberte si kvalitní maso

Amatérští gril mistři se vydávají k pultům hledat ten správný kus masa na grilování. Ale které maso je nejlepší? Hovězí nebo jehněčí? Vepřové nebo kuřecí? A jak se který kus chová na rozpáleném grilu? Koneckonců, kvalita a druh masa jsou rozhodující pro kulinářský úspěch.

Nebojte se tuku

Nejlepší je nechat si poradit od odborníka. Například od mistra řezníka z Curychu Urse Kellera. „Nejdůležitější je, aby maso nebylo příliš hubené a řez tenky,“ říká majitel stejnojmenného řeznictví, „Například telecí kotlety se na grilu se okamžitě vysuší.“

„Tuk, který někteří lidé považují za nezdravou horzbu, je nositelem chutí a zároveň činí maso jemným. Ideální na gril je maso, které je tukem mírně mramorované nebo má alespoň tukový okraj,“ říká Keller.

Bez ohledu na to, zda se jedná o hovězí nebo telecí maso, s kostí nebo bez kosti, steak by měl být nakrájený na tloušťku několika centimetrů, aby byl uvnitř šťavnatý. Necháte-li kosti, jako například při tomahawk steaku nebo kotletách, máte větší záruku, že maso zůstane šťavnaté, protože „kost chrání před příliš velkým teplem“.

Pokračování na další straně

Kam dál?

Lehký dort Jaffa: Je ideální i pro děti, protože obsahuje spoustu vymačkané pomerančové šťávy

Úžasný vrstvený salát: Zkusila jsem ho jednou a od nynějška ho dělám na každou oslavu!

Moka roláda. Tento elegantní a lahodný dezert je ideální pro všechny milovníky kávy

Neuvěřitelně chutné čokoládovo-tvarohové muffiny

Tři saláty z červené řepy, které si můžete vychutnat po celý rok

Další články