Po dětech uklízí školníci a kuchařky. Kvůli omezení financí ředitelům chybí na platy

V současném vzdělávacím systému se mnoho školních ředitelů potýká s nedostatkem financí pro zajištění běžného provozu. Podle nedávné ankety školských odborů mezi pěti tisíci školami se zhruba třetina škol musela zbavit alespoň jednoho nepedagogického pracovníka, a to kvůli finančním omezením.Tato situace se odráží i v příběhu ředitelky Mateřské školy Hlubočepy v Praze, Lenky Bohuslavové, která se snažila najmout uklízečku na plný úvazek. Kvůli novým kritériím pro financování však nemohla nabídnout celý úvazek, což vyústilo v to, že se uchazečka o práci rozhodla přijmout jinou nabídku.

Jestli mě ODS vyhodí, nebudu do ní kopat. Na to mám Petra Fialu a tu stranu moc rád. Odejdu bez vulgarit. Poté se sprostě pustil do Zahradila

Kontroverzní vyjádření a chování Pavla Novotného, starosty Řeporyjí, který se dostal do centra pozornosti veřejnosti i své politické strany, ODS, kvůli svým nedávným prohlášením na sociálních sítích. Navzdory svému slibu, že v případě vyhození ze strany nebude užívat vulgarismy, Novotný své chování nezměnil a veřejně zaútočil na svého stranického kolegu Jana Zahradila, což vyvolalo další vlnu kritiky.Pavel Novotný, známý svým nekonvenčním přístupem k politice, vyjádřil na sociální síti X své pocity ohledně možného vyhození ze strany: „23 let manželství. Krize byly. Jestli mě teď vyhodí, nebudu do strany kopat. Na to mám Petra Fialu a tu stranu moc rád. Je to akce Jana Zahradila a téhle zm*dské kliky.

Oslava maturity se proměnila v masakr poté, co autobusu převážejícímu studenty selhaly brzdy. Jízda smrti stála život 11 lidí

Neštěstí se odehrálo v Indonésii, kde oslava maturity skončila smutně pro skupinu studentů vracích se z Bandungu. Autobus, který převážel 61 studentů a učitelů, ztratil na sjezdu kontrolu nad brzdami, vybočil do protisměru a způsobil vážnou nehodu. Střet s několika auty a motorkami a náraz do elektrického sloupu měl za následek smrt 11 lidí, většinou studentů. Dalších 53 osob bylo hospitalizováno, někteří z nich jsou ve vážném stavu.Mluvčí místní policie, Jules Abraham Abast, informoval, že devět osob zemřelo přímo na místě a dva další následně v nemocnici. Mezi oběťmi byli studenti, učitel a místní motorista. Situace na místě nehody byla chaotická, jak svědčí záběry z lokálních televizních stanic, které ukazovaly poškozený autobus obklopený záchranáři a policií.

Rodina, přátelé a veřejnost se dnes naposledy loučí se Simonou Postlerovou

V oblasti pražského náměstí Míru se dnes koná poslední rozloučení s oblíbenou herečkou a dabérkou Simonou Postlerovou. Divadlo Na Vinohradech, kde Postlerová působila více než 30 let, se pro veřejnost otevřelo v 10:00 hodin. V 11:00 hodin začal zádušní obřad, který trval přibližně hodinu. V 13:00 hodin se v nedalekém kostele sv. Ludmily konala smuteční mše.Dle smutečního oznámení se s herečkou rozloučí dcera Jana Magdalena s manželem Danem a dcerou Magdalenkou a také syn Damián. Jméno Simoniny maminky Jany Postlerové, se kterou měla herečka komplikovaný vztah, však na parte nefigurovalo. Nebude ovšem chybět mnoho jejích kolegů, kteří jsou náhlým odchodem Simony Postlerové stále zaskočeni.

Jan Saudek slaví 89. narozeniny. Uznávaný fotograf zplodil až dvacet dětí, dopustil se i incestu s vlastní dcerou

Jan Saudek slaví 89. narozeniny. Uznávaný fotograf a především bohém každým coulem se nikdy netajil svým osobitým stylem života, jenž zahrnoval nespočet žen a dokonce incest s vlastní dcerou. Se současnou manželkou Pavlínou si pořídili tři děti, ovšem v kuloárech se šušká, že umělec měl zplodit s různými ženami až dvacet potomků. Jak přiznal v rozhovoru pro eXtra.cz, stále platí vysoké alimenty a nemůže přestat pracovat.Saudek se nikdy nezmínil přesně, kolik dětí vlastně má. „Některé mé děti dokonce prohlašují, že to je jenom shoda jmen a že s nimi nemám nic společného. Tvrdí to dva kluci, kterým je teď kolem šedesáti.

Herečka Simona Postlerová zanechala rodině po sobě dluhy, přátelé na ni vypsali sbírku, dlužila i na nájemném

Mnoho lidí si myslí, že celebrity se topí v penězích. Bohužel to často není pravda. Herečka Simona Postlerová na tom před smrtí finančně nebyla vůbec dobře. Její přátelé se proto rozhodli její rodinu v nelehké situaci podpořit a vypsali na ni dobročinnou sbírku.Oblíbená herečka Simona Postlerová měla od osudu pořádně naloženo. Kvůli rakovině přišla o milovaného manžela Zdeňka Hráška a musela se starat o svého dospělého syna Damiána, který trpí autismem. Péče o něj nebyla snadná a vyžadovala její plnou pozornost.Sama umělkyně si navíc v poslední době stěžovala na zdravotní problémy, zejména postcovidový syndrom, který jí výrazně ztěžoval život. Zatím není jasné, zda to souviselo s jejím předčasným úmrtím.

Obrovské neštěstí prožívá moderátorka Novy Petra Svoboda : Přišla o manžela. Ondřeje Křivku srazil na kole nepozorný řidič

Nešťastná událost zasáhla českou veřejnost i osobní život známé televizní moderátorky Petry Křivkové-Svobodové. V neděli 12. května došlo na Táborsku, v malebné obci Dírná – Nová Ves, k osudové dopravní nehodě, která vzala život jejímu manželu Ondřeji Křivkovi.Ondřej Křivka, ve věku 39 let, byl vášnivým cyklistou a právě během jedné ze svých pravidelných vyjížděk na kole byl sražen osobním automobilem. Podle dostupných informací, policie uvedla, že řidič vozu Ondřeje přehlédl a nedal mu přednost. Ačkoliv byla na místě okamžitě provedena dechová zkouška i test na přítomnost jiných návykových látek u řidiče, oba testy vykázaly negativní výsledky.

Co můžete nachytat z láhve s vodou, když ji použijete mnohokrát? Nepříjemné se velice snadno může stát skutečností!

Co se může stát, pokud ji nebudete mýt správně a pravidelně. Doporučení odbornice.Kdy jste naposledy umyli láhev, ze které pijete vodu? Přestože opakovaně použitelné láhve jsou skvělé k tomu, aby vaše tělo bylo neustále hydratováno, mohou vytvořit živnou půdu pro bakterie a plísně.„Cokoli, co přijde do kontaktu s opakovaně použitelnou lahví na vodu, do ní může přenést bakterie. Dotýkáme se jí ústy, rukama, bereme ji z jednoho místa a dáme na jiné.Při všech těchto pohybech se přenášejí choroboplodné zárodky,“ říká Dr. Marianne Sumego, internistka na Clevelandské klinice v Ohiu.
Tiscali Media, a.s. není provozovatelem webu woman.tiscali.cz a jeho obsah je pouze názorem redakce, se kterým se Tiscali Media, a.s. nemusí ztotožňovat.