Skutečná maďarská specialita, kterou mnoho lidí nezná !

24917
Sdílejte

Maďarsko je velice úrodná země, ve které žije temperamentní národ s barvitou historií a ta se odráží i v gastronomii. Maďaři mají mnoho typických delikates.Tato specialita určitě nadchne každého.

Složení:

Na těsto:
400 g brambor (uvařených, rozmačkaných).
90 ml 2,8% mléka
1 čajová lžička krystalového cukru
30 g droždí (čerstvé)
540 g pšeničné polohr. mouky
45 ml oleje na vaření
0,5 čajové lžičky soli
340 ml vody
olej na potření

Na vrch:

Kam dál?

Kávové pokušení s mascarpone: Kuličky, které zmizí ze stolu rychlostí blesku!

Jarní jahodový koláč: Roztaje v ústech, hotový za půl hodiny

Vynikající Velikonoční bábovka s povidly

Výborné pečivo nasladko vám zpříjemní rána

Dýňovo-cuketové placky jsou ještě lepší než bramborové. Zlatavé, křupavé a chutné!

Další články