Průzkum odhalil , že až třetina Čechů, by si přála návrat totalitního režimu. Slováci jsou na tom ještě hůře

Průzkum, který provedla nezisková organizace GLOBSEC, odhalil zajímavé názory obyvatel střední a východní Evropy na politické režimy. Zatímco demokracie si zachovává silnou podporu, zjištění ukazují, že značný počet lidí v některých zemích by uvítal návrat k totalitnímu systému.Ve své studii se GLOBSEC zaměřil na několik zemí, včetně České republiky, Slovenska, Rumunska, ale i států Pobaltí a dalších. Z výsledků vyplývá, že v České republice by třetina respondentů (33 %) přivítala režim, kde by svobodné volby neexistovaly. Tento názor je ještě více rozšířen na Slovensku a v Rumunsku, kde si návrat k totalitě přeje 36 % dotázaných.

Některé příznaky rakoviny lze odhalit i během jídla. Tohle jsou tři varovné příznaky, které není radno podceňovat

Rakovina představuje závažnou hrozbu pro zdraví, přičemž existuje více než 200 jejích typů. Některé příznaky se mohou objevit dokonce při běžných činnostech, jako je jídlo. Podle britské charitativní organizace Macmillan Cancer Support je důležité být v těchto momentech ostražitý. Zde jsou tři základní příznaky, na které byste měli být pozorní při jídle:1. Ztráta chuti k jídlu: Jestliže si všimnete, že máte menší chuť k jídlu nebo se cítíte rychleji syti než obvykle, mělo by vás to upozornit. Tento příznak je zvláště znepokojivý, pokud trvá několik týdnů.

Ewa Farna oblíbená zpěvačka zkolabovala a skončila na kapačkách

Ewa Farna, oblíbená zpěvačka, nedávno prošla velmi náročným obdobím, které vyvrcholilo jejím kolapsem před důležitým vystoupením na Pražském Majálesu. Tento incident byl způsoben vážnou otravou jídlem a přetíženým pracovním programem, což si vyžádalo její hospitalizaci a léčbu kapačkami.Ve čtvrtek večer Ewa odcestovala do Varšavy, kde měla nabitý program natáčení koncertu a nové televizní show. Navzdory náročnému dnu, který trávila před kamerami, její povinnosti nekončily. Druhý den ráno musela pokračovat do Bydgoszcze, kde bylo naplánováno další vystoupení s orchestrem Pawbeats. Zde se bohužel setkala s nečekanými zdravotními problémy – nepříjemná otrava jídlem, která vyžadovala okamžitý zásah zdravotnického personálu a nasazení kapaček pro stabilizaci jejího stavu.

Čtyřměsíční kojenec skončil v kómatu poté, co ho babička krmila umělým mlékem s příměsí vína

V Itálii došlo k šokující incidentu, kdy čtyřměsíční kojenec skončil v kómatu poté, co mu jeho babička neúmyslně připravila umělé mléko s bílým vínem. Tento tragický omyl se stal ve městě Francavilla Fontana v provincii Brindisi. Babička dítěte zaměnila tmavě zbarvenou láhev vody za láhev vína, což vedlo k závažné otravě malého dítěte.Když dítě začalo odmítat pít z láhve, babička si uvědomila svůj omyl po přičichnutí k lahvi a okamžitě převezla svého vnuka do nejbližší nemocnice Perrino.

Po deseti letech od úmrtí Ivety Bartošové nyní vyplulo na povrch, že byl Karel Gott posledním člověkem, který s Ivetou mluvil

V pondělí si připomínáme deset let od tragické smrti české zpěvačky Ivety Bartošové, která se rozhodla ukončit svůj život skokem pod vlak. Iveta Bartošová bojovala po mnoho let s psychickými problémy a závislostí na alkoholu, a přestože jí byla nabízena pomoc, bohužel ji odmítala.Z nedávno zveřejněných informací vyplývá, že poslední osobou, se kterou Iveta mluvila před svým skutkem, byl zpěvák Karel Gott. Tento fakt dlouho zůstával utajen.

Legendární herečka Jiřina Bohdalová slaví 93 narozeniny

Jiřina Bohdalová, ikona českého filmu, televize a divadla, oslavila své narozeniny. Tato významná osobnost české kultury je známá nejen svým nezaměnitelným talentem, ale i neobyčejnou energií, kterou přináší do každé své role. Narodila se 3. května 1931 v Praze a již od mladých let se věnovala herecké kariéře.Jiřina Bohdalová začala svoji hereckou kariéru v divadle a filmu v raném věku. Po několika pokusech byla přijata na Divadelní fakultu Akademie múzických umění v Praze (DAMU). Během svého dlouhého působení v české kulturní scéně si získala srdce mnoha diváků a stala se jednou z nejoblíbenějších českých hereček.

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný vyvolal rozruch. Šokoval svým výrokem o nemocné Aničce Slováčkové. Dám ti do držky, vzkázal Kolovratník

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný, člen ODS, vyvolal rozruch svým tweetem o zdravotním stavu Aničky Slováčkové, dcery známého hudebníka Felixe Slováčka, když prohlásil, že „zemře mu dcera“ a že „Anička nemá žádnou šanci.“ Tento komentář vyvolal vlnu kritiky na sociálních sítích, a to hlavně proto, že působí nejen necitlivě, ale také příliš přímočaře o citlivé zdravotní situaci.Později si starosta za svůj výrok veřejně vyžádal omluvu, přesto své jednání nejprve bránil slovy, že byl kritizován za vyjádření pravdy.

V romské osadě došlo k násilnému střetu mezi dvěma rodinami. Členové měli útočit dřevěnými kůly, jeden muž skončil v kómatu

Ve slovenské romské osadě došlo k násilnému střetu mezi dvěma rodinami. Podle výpovědí místních obyvatel došlo k útoku pomocí dřevěných kůlů, přičemž situaci musela řešit policie po zásahu televize JOJ. Konflikt se odehrál v domě, kde společně bydlí několik příbuzných rodin v oddělených bytech, které si běžně navštěvují.Incident se rozhořel po poslední vzájemné návštěvě, kdy Igor Kandráč popisuje, že byl napaden po setkání se svým švagrem Marianem. „Marian přišel, trochu jsme si popovídali a pili. Když jsem ho chtěl vyprovodit, napadli nás,“ uvedl Kandráč pro TV JOJ. Útočníci prý následovali oba muže až do bytu.

Tiscali Media, a.s. není provozovatelem webu woman.tiscali.cz a jeho obsah je pouze názorem redakce, se kterým se Tiscali Media, a.s. nemusí ztotožňovat.