Sýrové suflé – dokonalé pohoštění s neopakovatelnou chutí a strukturou. Nadýchanému těstu dodávají chuť tři druhy sýra – švýcarský sýr (ementál), čedar a parmazán.
Můžete si ho připravit ve velké formě na suflé, nebo v malých zapékacích miskách, jako individuální porce.
Ingredience na 4 porce:
40 g oleje
40 g hladké mouky,
240 ml mléka,
1 čajová lžička Dijonské hořčice,
1/2 čajové lžičky soli,
1/4 čajové lžičky mleté sladké papriky,
čerstvě namletý pepř (množství podle chuti),
4 velká vajíčka,
50 g strouhaného švýcarského sýra (ementálu),
50 g strouhaného čedaru,
25 g strouhaného parmazánu,
máslo a jemná strouhanka na vysypání zapékacích misek,
strouhaný parmazán na posypání (můžete ho vynechat).