Ve Finsku byla zavedena pozoruhodná praxe: zaměstnanci mohou během pracovní doby oficiálně spát a tato doba je plně hrazena zaměstnavatelem

Tento trend, který se začíná rozšiřovat hlavně ve velkých městech jako je Helsinky, je považován nejen za prospěšný pro produktivitu pracovníků, ale i pro finanční zdraví samotných firem.Podle zprávy z finského mediálního portálu yle.fi, některé společnosti dokonce zaměstnávají specialisty na organizaci relaxačních přestávek. Tito odborníci pomáhají zaměstnancům relaxovat a dosáhnout úplné mentální regenerace, což často zahrnuje meditace nebo krátký spánek. Délka doporučeného odpočinku se pohybuje od 30 do 60 minut.

Pamatujete si na retro zákusky ? Indián, rakvička. Na socialistické zákusky nejde zapomenout

V posledních letech jsme v České republice svědky návratu k zálibě v retro stylu, což ovlivňuje nejen módu a design, ale i gastronomii. Tento trend je zřetelně patrný v průběhu různých výstav a kulturních událostí, ale také v oblibě tradičních receptů, které se objevují v moderních cukrárnách i domácích kuchyních. Jedním z nejvýraznějších aspektů této nostalgie jsou tradiční československé zákusky, které byly během socialistické éry všeobecně populární a staly se neodmyslitelnou součástí rodinných oslav a společenských shromáždění. Některé z nejznámějších zákusků té doby zahrnují „rakvičky“ s nadýchanou šlehačkou a „indiánky“ s bohatou čokoládovou polevou.

Nepochopitelný čin na sídlišti Portyč v Písku : Neznámý pachatel tam zastřelil fenku českého horského psa, která pobíhala po oplocené zahradě

Na začátku dubna došlo na sídlišti Portyč v Písku k alarmujícímu incidentu, který otřásl místní komunitou. Neznámý pachatel zastřelil fenku českého horského psa, což vyvolalo obavy mezi obyvateli o bezpečnost jejich dětí a dalších domácích mazlíčků.Událost se odehrála 9. dubna ráno, někdy mezi šestou a devátou hodinou. Majitel psa, Jakub Čudlý, přišel na svůj pozemek, který se nachází přibližně 150 metrů od jeho domova, kolem desáté hodiny a nalezl svého psa ležícího na zemi bez známek vnějšího zranění. Původně se domníval, že pes mohl jíst něco škodlivého, jelikož nebyla vidět žádná krev.

Objevily se nepříjemné spekulace o králi Karlovi III. (75), který bojuje s rakovinou. Panovník je na tom o mnoho hůř, než by se mohlo zdát. Aktualizují se plány na pohřeb, zní z okolí paláce

V posledních měsících se informace o zdravotním stavu krále Karla III. staly předmětem zvýšené veřejné pozornosti, zejména po jeho nedávné diagnóze rakoviny. Král, který je nyní ve věku 75 let, je podle zpráv významně nemocnější, než jeho oficiální zástupci připouštějí. Toto tvrzení podporují nejen blízcí přátelé krále, ale i několik nezávislých zdrojů, které hovoří o „velmi špatném“ stavu panovníka.„Když jsme v posledních týdnech mluvili s přáteli krále o jeho zdraví, nejčastější odpovědí bylo ‚Není to dobré‘,“ uvedl Tom Sykes z Daily Beast. Přítel panovníka prý řekl, že je král odhodlán nemoc porazit a všichni jsou stále optimističtí, ale že je „královi opravdu velmi špatně. Víc, než připouštějí.

Spekulace o nové partnerce Andreje Babiše po rozchodu s Monikou. Mluví se o tajemné zrzce, kterou zná už dlouho

Po nedávném oznámení rozvodu s Monikou Babišovou, se kterou Andrej Babiš sdílel život téměř třicet let, se objevují spekulace o jeho novém romantickém vztahu. Tyto zvěsti se točí kolem tajemné zrzky, která je údajně dlouholetou známou a současnou kolegyní bývalého českého premiéra. Podle informací, tato žena pracuje v týmu hnutí ANO jako marketérka a v poslední době se stala klíčovou osobou pro správu sociálních sítí Andreje Babiše. Její role v týmu prý nabyla na významu po odchodu několika marketingových specialistů, včetně Marka Prchala.

Pamatujete si na fešáka z Pobřežní hlídky? Překvapí vás, jak David Charvet vypadá a čím se živí

I po padesátce se udržuje v top formě, ale herectví už před lety zavěsil na hřebík. Aktuálně se věnuje byznysu, který byste u něj asi nečekali!52letý David Charvet byl v devadesátých letech obrovskou hvězdou a ženy z celého světa po něm šílely. Popularitu mu přinesl zejména kultovní americký seriál Pobřežní hlídka, kde ztvárňoval fešného záchranáře Matta Brodyho, připomíná portál ew.com.David se narodil ve francouzském Lyonu, ale jeho snem bylo žít v Americe, což se mu i jako 8-letému podařilo. Jeho matka se po rozvodu rozhodla se synem začít nový život v New Yorku, odkud se později přestěhovali do Kalifornie.

Polský ministr obrany prohlásil, že by Varšava mohla Kyjevu pomoci s navracením ukrajinských občanů v branném věku. Mezi tamními Ukrajinci to vře

Ve světle nedávných událostí se Polsko ocitá v pozici, která může být klíčová pro řešení dilematu ukrajinských mužů v branném věku, kteří se nacházejí na jeho území. Polský ministr obrany Wladysław Kosiniak-Kamysz nedávno naznačil možnost, že Polsko by mohlo pomoci Ukrajině s návratem těchto občanů zpět do vlasti. Toto prohlášení přišlo v čase, kdy se na ukrajinských konzulátech v Polsku tvořily dlouhé fronty, protože muži se snažili získat nové pasy před zavedením nového zákona, který vyžaduje jejich návrat do Ukrajiny pro vyřízení cestovních dokladů.

Neobvyklé chování ženy z Ostravska : Pod různými pseudonymy žádá lidi o darování zvířat, zejména psů, aby je následně dala do útulku

V poslední době se objevují stále znepokojivější zprávy o jedné ženě z Ostravska, která pod různými pseudonymy žádá lidi o darování zvířat, zejména psů, jen aby je následně odevzdala do místních útulků. Tento způsob jednání vyvolává vážné otázky ohledně jejích motivací a dopadu na zvířata a jejich původní majitele.Vendula P., jak byla žena nejčastěji identifikována, kontaktuje lidi nabízející psy prostřednictvím inzerátů. Falešným slibům uvěřil i Jan Kořen z Brna, který chtěl najít nový domov pro svou fenku Sáru. Kořen popsal situaci, kdy Vendula přijela pro Sáru, slibovala pravidelné zprávy o jejím stavu, ale nakonec fenku umístila do útulku v Ostravě.

Tiscali Media, a.s. není provozovatelem webu woman.tiscali.cz a jeho obsah je pouze názorem redakce, se kterým se Tiscali Media, a.s. nemusí ztotožňovat.