Máte doma pár jablek ? Pak zkuste toto : Sbírka top receptů na bezkonkurenční jablkové zákusky !

19920
Sdílejte

Přinášíme vám sbírku ověřených receptů na zákusky s jablky, s nimiž určitě sklidíte úspěch pro jejich vzhled i chuť !

Královský jablečný koláč


Potřebujeme:

piškot:

3 vejce

4 polévkové lžíce kr. cukru

2 lžíce hladké mouky

1 lžíce bramborového škrobu

0,5 čajové lžičky prášku do pečiva

1 čajová lžička vanilkového cukru

Jablečná hmota:

800 gramů jablek

Cukr dle chuti

1 bal. pudinkového prášku

Krém:

300 gramů smetany na šlehání

150 g zakysané smetany

želatinový ztužovač za studena

3 polévkové lžíce moučkového cukru

dále:

150 gramů tmavé nebo mléčné čokolády

Postup:

Bílky vyšleháme s cukrem na sníh, poté do sněhu opatrně vmícháme ostatní přísady na těsto při nízkých otáčkách. Těsto se navrství na vymazaný a vysypaný plech s průměrem 22 cm, peče se 25 – 30 minut při 170 ° C, pak se nechá vychladit na pokojovou teplotu.

Jablka oloupeme, nakrájíme na kousky, zalijeme asi 3/4 šálku vody (pokud nejsou velmi šťavnaté), dusíme do měkka. Nakonec zahustíme 1 balíčkem vanilkového pudinkového prášku. Jablečnou hmotu navrstvíme na vychladlé těsto, uhladíme a nakonec přidáme smetanovou vrstvu – smetanu vyšleháme s cukrem a zakysanou smetanou. Nakonec zahustíme želatinovým ztužovačem.

Před podáváním ozdobte vrch strouhanou čokoládou.

Recept pokračuje na další straně

Obrácený jablečný koláč

Potřebujeme:

Jablečná náplň:

1 kg jablek

1ks vanilkový cukr

1ks skořicový cukr

Těsto:

5 ks vajec

200g moučkový cukr

250 g polohrubá mouka

1 ks prášku do pečiva

1 dcl oleje

1dcl teplá vody

1-2 PL kakao

Náplň:

3ks zlatého klasu

750 ml mléka

250 g hery

150 g cukru

Postup:

Jablka nastrouháme, smícháme s vanilkovým a skořicovým cukrem . Na plech dáme pečící papír a na něj dáme ochucené jablka.

Vyšleháme žloutky s cukrem, přidáme vodu, olej, mouku, kakao, prášek do pečiva a sníh .

Těsto vylijeme na jablka a dáme péct do předehřáté trouby 180 stupňů cca 35-40minút. Po vychladnutí koláč otočíme – vespod je těsto a na tom jablka .

Z mléka a zlatých klasů uvaříme pudink, necháme vychladnout. Po vychladnutí utřeme s Herou a cukrem. Náplň natřeme na jablečnou část, můžeme polít čokoládou . Já jsem koláč posypala kakaem a nastrouhala hořkou čokoládu.

Recept pokračuje na další straně

Jablečný tanec

Potřebujeme:
těsto:

130 g pšeničné mouky hladké
70 g bramborového škrobu
150 g kr. cukru
100 g másla
70 g margarínu
1 vejce
2 žloutky

Kam dál?

Francouzský krémeš z listového těsta! LEHKÁ PŘÍPRAVA a lahodná chuť!

Tento salát dělám vždy na svátky. Je to rychlé, krásně to vypadá a chutná úžasně!

Neodolatelné, domácí buchty plněné marmeládou: Tradiční chuť, která pohladí duši i žaludek!

Stačí jen 15 minut a svařák bez alkoholu je hotový. Skvělá varianta pro těhotné či abstinenty

Vánoční dezert za 10 minut! BEZ PEČENÍ!

Další články