Nadýchané salko buchty : Ochutnali jsme je přes víkend a dnes peču zas, lepší pečivo jste nejedli!

29214
Sdílejte

Pečené buchty jsou výbornou pochoutkou pro malé i velké. Vyzkoušejte tento recept a rodina vás bude na rukou nosit. 21 krásných zlatavých buchet na jednom plechu , které budou skvělou volbou k snídani, i ke kávičce!

Potřebujeme:

500 ml teplého mléka

1/3 lžičky soli

25 g čerstvého droždí

3 vejce

220 g krupicového cukru

1 kg hladké mouky

180 g změklého másla

Na náplň:

1 plechovku uvařeného salka

Na drobenku:

80 g změklého másla

150 g hladké mouky

50 g moučkového cukru

Recept pokračuje na další straně

Postup:

Do mísy si nalijeme teplé mléko, přidáme sůl, rozdrcené droždí, cukr, vajíčka a důkladně rozmícháme metličkou nebo vidličkou. Pak přidáme mouku, zapracujeme změklé máslo a vypracujeme hladké těsto. Vložíme ho do čisté mísy, přikryjeme potravinářskou fólií nebo sáčkem, na to bavlněnou utěrkou a necháme nakynout 1,5 – 2 hodiny.


Mezitím si připravíme z másla, cukru a mouky sypkou drobenku . Když je těsto dostatečně nakynuté, formujeme z něj malé kuličky, které ukládáme vedle sebe a přikryjeme potravinářskou fólií. Z každé pak vyválíme placku, navrstvíme na ni lžičku drobenky, lžičku uvařeného salka a srolujeme do buchty.

Recept pokračuje na další straně

Tímto postupem naplníme všechny buchty a poklademe vedle sebe na plech pokrytý pečícím papírem. Když máme plech plný, přikryjeme buchty potravinářskou fólií a necháme ještě podkynout asi 35 – 40 minut. Potom potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme zbylou drobenkou a dáme péct.

Pečeme v předehřáté troubě při 170 ° C asi 30 – 35 minut do zlatova. Přejeme dobrou chuť!

Kam dál?

Vánoční pečení: Lahodné išlerky, které nesmějí chybět ani u vás doma!

5 druhů Vánočního cukroví z jedné směsi! Pochutná si opravdu každý a za pár minut máte napečené na celé svátky

Domácí FERRERO kuličky! Jednoduchá dobrota na každý vánoční stůl…

Jak si vyrobit domácí máslo ? Chuť je božská : stačí 1 ingredience a 15 minut

Nejlepší recept na FALEŠNÉ DOMÁCÍ TIRAMISU: Když ho jednou vyzkoušíte, už ho jinak dělat nebudete!

Další články