Při nesprávné přípravě čaj může uškodit zdraví. Nikdy ho nepijte odstátý, varuje chemička

622
Sdílejte

Nesprávně připravený čaj může zdraví spíš uškodit. Na co si dát pozor?

Když nás začne škrábat v krku nebo přepadne první podzimní rýma, většina z nás sahá po šálku horkého čaje s medem a citronem. Tenhle „léčivý elixír“ máme spojený s pohodou a péčí o zdraví. Málokdo si ale uvědomuje, že i tak obyčejný nápoj, jako je čaj, se dá velmi snadno pokazit. A místo posílení imunity si tak můžeme přivodit úplně opačný efekt.

Jak tedy čaj správně připravit, aby měl skutečně blahodárné účinky? A na co si dát při jeho přípravě pozor?

Sáčkový čaj není vždy výhra

Jednou z nejčastějších chyb začíná už samotný výběr čaje.

Kam dál?

Vakcíny proti covidu mohou mít další využití. Očkování může pomáhat i pacientům s rakovinou

5 nejčastějších mýtů o soláriu: Způsobuje rakovinu, oranžovou kůži a je pro všechny

V evropských nemocnicích se šíří nebezpečná kvasinka. Objevila se i v Česku, hlavně v Praze

Infarkt u žen vypadá jinak než u mužů. Mezi běžné příznaky patří dušnost, únava, k pálení žáhy se může přidat nevolnost

Absolutně nejsilnější bylina proti herpesu, candidu a viru chřipky!

Další články