Proč zmrazit chléb? Zlepšuje trávení a snižuje krevní cukr

104
Sdílejte

V posledních týdnech explodovala na sociálních sítích videa s jednoduchým trikem: mrazit chléb a poté jej opražit či ohřát . Důvodem je překvapivý zdravotní účinek: snížený glykemický index a lepší podpora střevní mikroflóry .

Co tvrdí věda

Podle nejnovějších zjištění dochází při mrazení chleba k přeměnám jeho škrobů – část z nich se mění na rezistentní (odolný) škrob . Ten funguje jako vláknina , kterou člověk nestráví, ale pomáhá živinit prospěšné bakterie v našem trávicím traktu. Výsledek?

Kam dál?

Pravidelně ponocujete? Podívejte, jaké nemoci hrozí lidem, kteří chodí spát pozdě!

Klímovi mizí z Ulice: Bude to ale definitivní? „Mrzelo mě to,” říká představitelka Ivy

Meteorologové se děsí nového jevu nad oceánem: Zima bude tvrdší, než čekali

V posledních týdnech ochránci zvířat zaznamenali zvýšený úhyn kachen i labutí : Lidé krmí ptáky pečivem

Polsko vyhlásilo stav nejvyšší pohotovosti. Do vzduchu musely také stíhačky

Další články