Jarní jahodový koláč: Roztaje v ústech, hotový za půl hodiny

192
Sdílejte

Jahodový koláč je oblíbený dezert, který se skládá z křehkého těsta a náplně z čerstvých jahod. Tento koláč je oblíbený zejména v letních měsících, kdy jsou jahody v sezóně a mají nejlepší chuť. Existuje mnoho variant jahodového koláče, které se liší typem těsta, způsobem přípravy a přidanými ingrediencemi.

Ingredience:
Na kůru (18 x 28 cm plech):

  • 5 bílků
  • špetka soli
  • 150 g cukru
  • 5 žloutků
  • 120 g polohr.mouky
  • 30 g kakaového prášku
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 50 ml vroucí vody

Kam dál?

Vynikající Velikonoční bábovka s povidly

Výborné pečivo nasladko vám zpříjemní rána

Dýňovo-cuketové placky jsou ještě lepší než bramborové. Zlatavé, křupavé a chutné!

Výborné, kynuté buchty jako od babičky: Vaše děti je budou zbožňovat!

Nejchutnější tvarohové koláčky s ostružinami, jaké jsem kdy jedl!

Další články