Pokud jste zvyklí nalévat olej na pánev ještě před jejím zahřátím, možná je čas na změnu, která může výrazně zlepšit vaše kulinářské výsledky. Mnoho lidí si neuvědomuje, že tento běžný postup může negativně ovlivnit chuť jídla a zkrátit životnost pánve. Šéfkuchaři, jako je Gordon Ramsay, doporučují zahřívat pánev nasucho a olej přidávat až těsně před vařením. Tento přístup pomáhá zachovat kvalitu a chuť oleje.Podobně i český šéfkuchař Jan Punčochář radí nejprve rozpálit pánev a teprve poté přidat olej. Tímto způsobem se tuk rovnoměrně rozprostře a minimalizuje se riziko přepálení, které by mohlo zničit chuť pokrmu.
Kam dál?
- Pleťová maska proti vráskám z dostupných kuchyňských přísad: Dokáže doslova zázraky!
- Perfektní trik, aby se vám v roušce nemlžily brýle: Nepotřebujete žádný speciální střih, funguje to hned !
- WOOOW : Žena vymyslela jednoduchý trik, kterým si získala davy. Takto si umí zvětšit džíny i o dvě čísla
- Pokud se v létě chcete vyhnout štípancům, tak přestaňte jíst tyto potraviny. Ty nejvíce komáry přitahují