Půl čajové lžičky olivového oleje denně snižuje riziko o 28%. Víme, že zdravotní přínosy olivového oleje jsou mnohočetné.Olivový olej je jednou z nejvýživnějších a nejzdravějších potravin, která působí na tělo jako „lék“ proti závažným onemocněním.Nová studie upozorňuje na ochranné výhody olivového oleje proti Alzheimerově chorobě. Konkrétněji jde o americkou studii, která sledovala 92 383 dospělých s průměrným věkem 56,4 roku po dobu 28 let.Každé čtyři roky museli účastníci odpovědět, kdy a kolik olivového oleje konzumovali. Kromě snížení celkového rizika onemocnění studie také zjistila, že toto spojení bylo významnější u žen než u mužů.
Kam dál?
- „Epidemie“ srdečních selhání. Do roka po odchodu z nemocnice zemře každý pátý člověk po srdečním selhání, každý čtvrtý se k lékařům vrací do měsíce
- V Česku onemocní rakovinou každý třetí člověk. Stále častěji se nádorová onemocnění vyskytují u mladých lidí : Příčiny vyjmenovali onkolog či výživový poradce
- Příznak na nehtech může poukazovat na nemocná játra, štítnou žlázu ale i cukrovku
- Každý třetí Čech má v rodině někoho s rakovinou.Každoročně odhalí lékaři rakovinu v počáteční fázi u desítek tisíc lidí