Ostružiny nejsou jen chutným doplňkem dezertů jako jsou koláče nebo zmrzlinové poháry, ale také darem přírody, který je již tisíce let ceněn pro své zdravotní benefity. Díky své bohaté historii a mnoha využitím jsou ostružiny často označovány za opravdový přírodní poklad. Předkové je využívali jako lék na různé zdravotní problémy, například dnu nebo kýlu, a dnes jsou stále vysoce ceněny pro jejich schopnost pomáhat snižovat hladinu cholesterolu a podporovat zdraví při cukrovce.Původ ostružin, latinsky označovaných jako Rubus fruticosus, je geograficky velmi rozmanitý. Tyto plody byly nalezeny v Evropě, Asii i Americe a jejich historie sahá až do doby železné před více než 2500 lety.
Kam dál?
- První úmrtí na záškrt po 55 letech. Není to banalita, tato nemoc umí udusit miminko i dospělého
- Stačilo jen 14 dní a mám 2 kila dole, ani nevím jak : Žádné cvičení a metabolismus pracuje jako za mlada !
- Vysoký cholesterol: 5 chutných potravin pro jeho snížení a přirozenou ochranu srdce!
- Přízemní mrazíky mohou proměnit jedlé houby v nebezpečné. Jak poznáte, že k tomu došlo? Když ji nakrojíte