Tahle jízda není vaše, pane! Jaromír Jágr byl s přítelkyní vyhozen z taxi a musel čekat na další vůz

Na letošním karlovarském festivalu se objevil i známý hokejista Jaromír Jágr (52) se svou přítelkyní Dominikou Branišovou (30). Dominika se již v sobotu objevila na jednom z významných večírků a oba pak společně večer zavítali na velkolepou party, jejíž vrcholem byl koncert rockového kytaristy Bryana Adamse.Dominika se na této akci skvěle bavila a tančila mezi ostatními hosty, zatímco Jaromír si užíval společnost svých fanoušků, kteří s ním chtěli fotit. Krátce před půlnocí se zamilovaný pár rozhodl opustit známou Big Board party, která každý rok přitahuje spoustu návštěvníků.

Branná výchova : Zažil ji každý, kdo v 70. a 80. letech chodil do školy. Masky na hlavě, igelitky na nohách a plno vtipů

Po listopadu 1989 zmizel z českých škol jeden z předmětů, který do té doby patřil ke stálým součástem výukového plánu – branná výchova. Vyvolává vzpomínky mnoha dnešních čtyřicátníků a padesátníků na školní léta strávená v 70. a 80. letech.Brannou výchovu absolvovaly všechny děti navštěvující školu v tomto období. Patřila k ní řada nácviků, jako byla práce s plynovými maskami, jejichž neodmyslitelnou součástí bylo vytírání gumy navlhčenou vatičkou v lihu. Dále se konaly branné soutěže jako Partyzánský samopal, kde se děti učily orientaci v přírodě, házely gumovými granáty a střílely ze vzduchovky.

Po létech výzkumu vědci našli bakterii, která může za rakovinu tlustého střeva. Co bychom měli jíst a čemu se vyvarovat ?

Po dlouholetém bádání mezinárodní tým vědců z Ohio University v USA identifikoval potenciální příčinu stoupajícího počtu případů rakoviny tlustého střeva u osob mladších 50 let. Výzkum, o němž referoval britský deník Metro, odhalil, že kombinace nevhodné stravy bohaté na cukry a nadměrného růstu specifické bakterie zvané Fusobacteria v lidských střevech může být klíčovým faktorem. Nebezpečné jsou zejména diety a hubnoucí programy, které mají nízký obsah vlákniny.

Zavzpomínejme, jak tehdy hodiny tělesné výchovy probíhaly a co všechno musely děti dodržovat. Povinné trenýrky a jarmilky, otravný šplh a potrhané žíněnky

Když se řekne „tělocvik za socialismu“, většině lidí nejspíše okamžitě naskočí vzpomínky na červené šortky, modré dívčí kraťasy a vrzající, koženým potahem potažené nářadí. Zavzpomínejme, jak tehdy hodiny tělesné výchovy probíhaly a co všechno musely děti dodržovat.Za socialismu byl tělocvik nejen o fyzické aktivitě, ale také o výchově k disciplíně a kolektivismu. Každý žák musel mít na hodiny tělesné výchovy předepsanou uniformu. Ta se pro chlapce skládala z bílého trika a červených trenýrek. Dívky oblékaly bílé tričko a modré šortky z teplákového materiálu.K povinnému úboru patřily také bílé cvičky. Dívčí verze, známá jako jarmilky, byly látkové boty s gumou přes nárt. Chlapci nosili tzv. toníky, které měly nárt s rozparkem a tkaničkami.

Známý lékař to řekl na rovinu: ,,Nejčastěji je člověk nemocný z lenosti a chamtivosti!“

Nikolaj Michajlovič Ámosov – velký vědec, slavný kardiochirurg, který zachránil tisíce životů. Operovat přestal v 79 letech. Zemřel ve věku 89 let.Studoval problematiku zdraví, metody dlouhověkosti, v posledních letech svého života aplikoval zdravý životní styl.Nikolaj Michajlovič o sobě:„Telocvik je pro mě jeden ze základů života. Musím vám vyprávět příběh. V raném dětství jsem vyrůstal sám a „programy“ tělesného vývoje jsem neprovozoval. Práce v hospodářství mi dodala sílu, ale ne obratnost: nenaučil jsem se plavat, tancovat a jezdit na kole. Od tělesné výchovy jsem utíkal jak ve škole, tak v ústavě.

Takto vypadalo dětství v Československu během socialismu : Poslušnost, pionýři a igelitové pláštěnky

Dětství nám často navozuje vzpomínky na bezstarostné a veselé časy. Jak ale vypadalo dětství v Československu během socialismu, když odložíme růžové brýle nostalgie? Co tvořilo podstatu volného času a školní výuky během tohoto období?Doba socialismu se vyznačovala přísně nalinkovaným řádem, který měl za cíl vychovat občany poslušné a oddané režimu. To se odrazilo na mnoha aspektech života, včetně školní výuky. Normy na nástěnky, povinné účasti v průvodech a režimem schválené učebnice byly standardem.

Předseda slovenské vlády Robert Fico bude mít po květnovém atentátu trvalé následky

Slovenský premiér Robert Fico poté, co na něj byl v květnu spáchán atentát, bude zřejmě čelit trvalým zdravotním problémům spojeným s pohybovým ústrojím. Kromě toho má také neupřesněné problémy s břišní dutinou. Premiér by se však již brzy měl objevit na veřejnosti. Tyto informace poskytl v nedělním diskusním pořadu Rozhlasu a televize Slovenska vicepremiér a ministr obrany Robert Kaliňák.

Vědci zabývající se výzkumem rakoviny slaví úspěch. Dokáží jí odhalit o několik let dříve

Vědci dosáhli významného pokroku v boji proti rakovině, když vyvinuli nové krevní testy, které jsou schopny detekovat návrat rakoviny několik let předtím, než by bylo možné nádor zaznamenat na běžných zobrazovacích technologiích. Tento průlom může výrazně zvýšit šance pacientů na přežití.Tyto testy, vyvinuté britskými vědci, dokáží zachytit stopy DNA nádoru ještě před jeho úplným návratem do těla. Díky této technologii mohou lékaři s jistotou předpovědět, u kterých pacientek se rakovina prsu pravděpodobně vrátí. Výzkum je ovšem stále v rané fázi, jak uvedla BBC.

Tiscali Media, a.s. není provozovatelem webu woman.tiscali.cz a jeho obsah je pouze názorem redakce, se kterým se Tiscali Media, a.s. nemusí ztotožňovat.